możes ocenić ogolnie wygląd wnętrza. czy siedzenia bardzo powycierane ,wyblakniete czy coś... kierownica mocno wytarta, drązek zmiany biegow zurzyty pedały powycierane itp a samochod ma nie wielki przebieg (jakoś do 150-180tys) tzn ze licznik krecony.... zobacz czy wszystkie opony równo się scierają... zobacz a rok produkcji szyb mogą być z przed produkcji samochodu ale nie mogą być po jego produkcji
obejrzyj w silniku np czy śrubkiwszystkie po bokach czy gdzieś wygladaja tak samo bo niektóre mogą byc nowsze inne starsze a to juz bedzie mogło coś oznacza;) sprawdź czy
kontrolka poduszki po właczeniu zapłonu gaśnie jako ostatnia( jeśli nie tzn ze może jej tam w ogole nie być a kontrolka jest po prostu podpieta pod coś innego) Uważaj na umyte silniki... bo np nie zoabczysz na nich zadnego wycieku...
odpal silnik i poproś zeby go ktoś zgasił a ty patrz jak sie zachowuje silnik... jak mocno go rzuci tzn ze coś jest nie tak ze sprzęgłem lub poduszki są powybijane;) a to juz duze koszta naprawy
dokladnie przypatrz sie rdzy
lepiej zeby nigdzie nie wychodziła i żeby nie wybulało lakieru
zobaczy czy pod wycieraczkami albo w bagażniku nic nie jest mokre ( po wypadku i złym dopasowaniu moze coś przeciekać:)) najlepiej zadzwon do aso i podaj nr win;) nie wiem jka jest w seacie ale np w mercedesie od reki podadzą ci potrzebne informacje... i jaki był przebieg podczas ostatniego serwisowania;) No to chyba juz wszystko co przychodzi mi do głowy
Nie wiem czy składnie to wszystko napisałem bo raczej myslalem o tym co a nie jak napisać:D ale mam nadzieje ze zrozumiesz wszystko:D