Seat Leon Cupra R 225KM-Honda Civic Type R 2OOKM

05 Lut 2010, 10:10

Witam,mam mały dylemat mam zamiar zmienić auto... nastawiony byłem na Cupre R , ale kolega mi namieszał w głowie... polecając Civica Type R wolno ssące 200KM.
I teraz mam dylemat...ceny podobne,spalanie raczej przemawia na korzyść hondy,części zamienne na seata...
Proszę użytkowników ,właścicieli o rade .
Pozdrawiam
Bruner75
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: TST
Prawo jazdy: 19 07 1993
Auto: Skoda Octavia II 1.9 TDI

05 Lut 2010, 10:18

Honda Civic to świetne auto i napewno kolega dobrze radził, szczerze mówiąc o tym Seacie mało wiem
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

05 Lut 2010, 10:23

o seacie wiem sporo byłem nastawiony na kupno...natomiast o hondzie prawie nic ...wiem że autka raczej bezawaryjne lubią brać olej przy ostrzejszej jeździe ...
Bruner75
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Lut 2010, 10:25

Branie oleju to nie jest duzy problem wiele osób jeździ Hondą Civic i są zadowoleni
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

06 Lut 2010, 11:38

Niema nikogo kto mogły coś w temacie jeszcze powiedzieć???
Bruner75
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lut 2010, 12:33

Type-R to prawdziwie sportowy samochód. Kiedy będziesz użytkował go na codzień i przeszkadza Ci np: bardzo twarde zawieszenie glośny ślinik ten samochód nie jest dla Ciebie.

Cupra to samochód z zacięciem sportowym, który jest szybki,agresywny ale jeśli chcesz go też używać jako zwykłego kompakta jest taka możliwość, natomiast Honda nie daje Ci takiej możliwości.

Radze Ci abyś się przejechał obydwoma samochodami i sam zdecydow.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS 500h - luksusowa limuzyna
    Najnowsza luksusowa limuzyna Lexus LS 500h jest już w Polsce. Pierwszy pokaz tego modelu odbył się 2 sierpnia 2017 roku w Sali Koncertowej w Szczecinie. W ciągu najbliższego miesiąca samochód zostanie zaprezentowany ...

06 Lut 2010, 12:54

Honda Type-R ma silnik nie do zarżnięcia, u mnie w rodzinie jest jedna od nowości (ma już chyba z 3 czy 4 lata) i wiem jak bardzo jest katowana (kręcenie do odcięcia na zimnym silniku to dla niej standard). Faktycznie przy ostrzejszej jeździe lubi sobie podprowadzić olej, w sumie jak każde auto. Jest twarda, głośna, szybka, pewnie się prowadzi, ma wygodne fotele, rewelacyjną skrzynię biegów, jest hiperbezawaryjna (od nowości katowana i - z tego co wiem z rozmów z wujem - nic się nie popsuło, wydaje mi się że taki wynik dla Seata jest poza zasięgiem marzeń), no i jest kontrowersyjna w wyglądzie.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka