Seat Leon czy inny hatchback

06 Sie 2010, 12:08

Witam. Poszukuję samochodu w cenie od 30000 do 40000 zł, w dieslu. Czy Seat Leon II 2005-2006 rok to dobry wybór? Zastanawiałem się nad silnikiem 1.9 lub 2.0 tdi. Jak z awaryjnością tych motorów. Jestem otwarty na inne propozycje hatchback-ów. Proszę o linki do pojazdów. Oto przykład auta nad którym się zastanawiałem: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
arkoski
Nowicjusz

Miejscowość: radom

06 Sie 2010, 15:21

Leon to dobry samochód, ale lepiej brać wersje z dieslem 1.9 Tdi bo 2.0tdi awaryjny jest.
Piotrek07
Nowicjusz

Miejscowość: POmorskie

06 Sie 2010, 21:57

Fiat Bravo z pakietem SPORT?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Auto na prawdę godne polecenia. Jest chwalone :wink:. Jakość wykonania i materiały są na prawdę bardzo dobrej jakości. Do tego dochodzi piękna linia nadwozia i rewelacyjny dieselek pod maską :wink: .
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

07 Sie 2010, 16:19

Fakt, Bravo to ładne auto, ale słyszałem, że Fiaty mają słabe blachy. To prawda czy mit?

[ Dodano: 9 Sierpień 2010, 18:25 ]
Trochę poszperałem w internecie, i zainteresowałem się Skodą Superb 2005 r.: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Wiem że to sedan, ale nie chciałem już zaśmiecać forum :smile: Co o nim myślicie?
arkoski
Nowicjusz

Miejscowość: radom
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTI
    W halach targowych nad Jeziorem Genewskim Volkswagen prezentuje – obok Golfa GTD – także seryjną wersję nowego Golfa GTI. W nadwoziu na bazie Golfa VII można zauważyć liczne elementy stylistyczne typowe dla GTI, ...
    Czujniki kontroli ciśnienia w oponach - system TPMS
    Ciśnienie jest bardzo ważnym parametrem opon – od niego zależy przyczepność do jezdni, droga hamowania, zużycie paliwa, hałas opon czy wreszcie wytrzymałość ogumienia. Niestety, według badań Moto Data, aż 58% kierowców ...