Seat Leon FR 2013 - problem z bluetooth i USB

13 Sty 2014, 21:47

Mam ostatnią generację Seata Leona z zestawem Media System Colour, który posiada możliwość odtwarzania muzyki z telefonu za pomocą BT.

Wszystko generalnie działa nieźle... ale tylko co jakiś czas. Włączam samochód, paruję telefon, wszystko się ładnie wykrywa, gra muzyka.
Wyłączam zapłon, wyciągam kluczyki (radio i wszystko gaśnie). Wkładam kluczyki, uruchamiam wszystko - samochód automatycznie wyszukuje telefon i pokazuje mi tylko że jest połączony jako zestaw głośnomówiący.
Gdy chcę uruchomić muzykę to uruchamia mi się tylko na głośniku w telefonie.

W ustawieniach telefonu, wchodzę w BT, Seat BT i przy "Multimedia Audio" mam niezaznaczony ptaszek. Gdy go zaznaczam to pojawia mi się "łączenie" i... to wszystko. Jedyne co pomaga to wyłączenie samochody, wyjęcie kluczyków i włączenie wszystkiego jeszcze raz... Kiedyś zaskoczy.

Ktoś z was spotkał się z czymś takim?
Macie jakiś pomysł jak to naprawić, od czego to zależy?

Drugie pytanie:
Mam dwa pendrive'y. Oba 4GB, oba sformatowane w Fat32. Na obu tylko foldery z muzyką w mp3. Pendrive marki Sony ma ze dwa albumy i działa, pendrive marki Sandisk ma albumów kilkanaście (łącznie 1,9GB) i Seat pokazuje komunikat że nie udało mu się go rozpoznać.
Czy macie może jakieś DOKŁADNE wytyczne czym karmić ten samochód? Bo nawet jeśli konkretny model pendrive'a nie pasuje to chciałbym przynajmniej kupić już właściwy.
Detch
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 09 2000

17 Sie 2020, 03:57

Niestety ten temat jest za stary
Drusillara
Obserwowany

17 Sie 2020, 07:34

Drusillara napisał(a):Niestety ten temat jest za stary
Co to za odpowiedź? W tym przypadku akurat wyjaśnienie na co wskazuje problem może przydać się innym użytkownikom w podobnej sytuacji.
Detch napisał(a):Ktoś z was spotkał się z czymś takim?
Macie jakiś pomysł jak to naprawić, od czego to zależy?
To będzie raczej wina samego telefonu który nie pamięta ustawień. W tym przypadku trzeba by było sprawdzić łączenie z innym smartfonem i zobaczyć czy problem będzie również występował.
Detch napisał(a):Mam dwa pendrive'y. Oba 4GB, oba sformatowane w Fat32. Na obu tylko foldery z muzyką w mp3. Pendrive marki Sony ma ze dwa albumy i działa, pendrive marki Sandisk ma albumów kilkanaście (łącznie 1,9GB) i Seat pokazuje komunikat że nie udało mu się go rozpoznać.
Tu problemem mogą być jakieś nazwy folderów których nie może rozpoznać przez to otrzymujesz komunikat że nie może rozpoznać zapisanych danych. Tu należałoby zostawić na nim jeden lub dwa foldery takie jak na tym drugim i sprawdź czy wtedy będzie czytał zapisane dane.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Poradnik kupującego #2 - Audi A4 B6 (2000-2004)
    Geneza Audi A4 o oznaczeniu producenta B6 wprowadzono do sprzedaży w 2000 roku jako sedan. W następnym roku dołączyła wersja kombi, a w 2002 roku kabriolet. Samochód dzieli wiele rozwiązań z poprzednim modelem o oznaczeniu ...