Seat Leon II DSG | Drganie silnika i brak potrzebne redukcji

23 Lut 2015, 20:00

Mam problem ze swoim Leonem II. Mam wrażenie, że zbyt rzadko redukuje biegi. O ile wyższe wbija normalnie (przy 2000 obrotach) tak redukcja idzie dopiero przy 1000 :| tym samym jadąc pod górkę (których u mnie sporo) silnik drży tak jak w manualu właśnie bieg jest za wysoki. Na szczęście mam manetki więc często sam redukuję biegi ale ... pytanie o co tu chodzi? Olej będę wymieniał na dniach, mimo wszystko boje się, że to będzie coś jeszcze innego... Może to być poduszka pod skrzynią? Mam filmik gdzieś nagrywałem jak odbywa się zmiana biegów nie widać tego aż tak dobrze, ale mimo wszystko może wrzucę go niebawem i podrzucę pod temat... a póki co proszę o opinie czy ktoś coś takiego miał? Tylko bez straszenia i najgorszych prognoz proszę :)
Slighty
Nowicjusz

Miejscowość:

24 Lut 2015, 00:38

może to już po prostu kwestia zużycia, takie rzeczy się właśnie tego oznaką. możesz ewentualnie sprpoować zastosować ceramizator, często zdarza się, że przy takich właśnie awariach pomaga.
mankell
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 2009
Auto: volkswagen golf

24 Lut 2015, 01:08

mankell napisał(a):możesz ewentualnie sprpoować zastosować ceramizator,
mankell ponownie reklama produktu ? Nic więcej na temat z Twojej strony ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

24 Lut 2015, 03:14

Właśnie, a ten Ceramizator faktycznie na to pomaga? Bo ja znam go tylko od tej strony, że dodaje się go do paliw i zmniejsza się spalanie :D
sarenbrandt
Nowicjusz

Auto: audi a4 b7

24 Lut 2015, 19:11

Samochód ma przejechane 110 000 więc raczej nie jest to kwestia zużycia :) Ktoś coś więcej doda? Bardzo bym prosił, olej i tak będę wymieniał ale mimo wszystko może ktoś miał jakąś podobną sytuację?
Slighty
Nowicjusz

Miejscowość:
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

King of Europe Drift 2012 Poznań / relacja
    W dniach 20 – 22 kwietnia na najbardziej prestiżowym obiekcie wyścigowym w Polsce, czyli na torze "Poznań" odbyła się jedna z najważniejszych imprez driftingowych w całej Europie, a więc inauguracyjna runda King of ...