Seat Leon Mk1

13 Lis 2011, 13:28

Witam. Chcę kupić Seata Leona Mk1 1.9 TDI 110HP. Konkretnie zastanawiam się nad tym z aukcji [link do oferty na Allegro wygasł].

Pytanie do znawców czy za tą cenę jest to opłacalne, przebieg możliwy, czy ogólnie godny zainteresowania. Wiem, że nic nie zastąpi oględzin na żywo, ale na 1 samochód nie chcę się uwalić:] Zdjęcia z aukcji tego gościa to chyba ala photoshop, bo samochody wyglądają jak nówki z salonu:]
Tominjo
Nowicjusz

13 Lis 2011, 15:49

Autko ogólnie godne polecenia,co do zdjęć to przed wystawieniem większosc aut jest myta itp,potem jakis delikatny retusz typu cień jasność itp.Z tego co widac stan niebudzi zastrzezen wszystko dobrze spasowane,odcienie tez ok,wnętrze niepowycierane,przebieg jak na 2005 myslę ze jest dobry.Warto podjechac obejrzeć ;)
Swoją drogą zastanów się czy napewno warto pchać się w diesla,serwis droższy,ceny paliw też...
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

13 Lis 2011, 16:50

Z zewnątrz wygląda ładnie ale środek i silnik picowany do sprzedaży.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Lis 2011, 17:09

No widać że plakowany bo się świeci jak psu jajca na wiosnę, silnik też przetarty, ale nie wiem czy powinienem się tego obawiać :roll:
Tominjo
Nowicjusz

13 Lis 2011, 17:13

Ja bym jechał obejrzeć,wziął go potem na jakąś stacje diagnostyczną czy na warsztat i niech go przetrzepią dokładnie tylko pamiętaj że to Ty wybierasz warsztat a nie sprzedający.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Lis 2011, 16:24

A ile taka przyjemność kosztuje sprawdzenie w serwisie?
Tominjo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy nowy Lexus CT zyska napęd elektryczny?
    Brytyjski magazyn Auto Express analizuje przyszłość popularnego w Europie Lexusa CT 200h przewidując, że nowa generacja samochodu, oparta na platformie TNGA pojawi się w 2020 roku i – w przeciwieństwie do aktualnego ...

14 Lis 2011, 18:21

Na stacji podejrzewam że tak jak za przegląd czyli 99zł a w warsztacie pewnie każdy inaczej.
Barol
Awatar użytkownika