REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/gdzie-w-europie-obowiazuja-winiety-na-autostrady-t40381.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Pękła linka, zapętliła się - do wymiany / naprawy mechanizm.magik22 napisał(a):Odsunąłem szybę do połowy a następnie chciałem ją zasunąć usłyszałem tylko zgrzygotanie i szyba nie zasuwała się nic a po czasie opadła całkiem.
Podnośnik widziałem na Alle za niewiele więcej jak 60 zł tak że nie opłaca się naprawiać . Trzeba zdjąć tapicerkę drzwi. Dla mnie to jak wymiana np. spalonej żarówki. Dla Ciebie nie wiem.magik22 napisał(a):Ile kosztuje taka naprawa i czy trzeba rozkręcać całe drzwi, oraz czy jest to trudne?
Może opaść. Tego nikt nie wie.magik22 napisał(a):Gdy mam teraz szybę zasuniętą tak ręcznie to czy ona np. na dołkach nie opadnie znowu?
Widziałem różne sposoby. Przez wpychanie klinów między szybę a górną część tapicerki , kończywszy na kołku drewnianym podpierającym szybę.magik22 napisał(a):Czy jest jakiś sposób, aby ją na stałe zasunąć i zablokować?