Seat leon

29 Paź 2014, 16:06

masakra juz nie wiem czy ja cos kiedykolwiek sobie kupie :/

moze powiecie mi jeszcze co myslicie o tych autach;
[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]
pitross
Nowicjusz

Auto: nie mam
0

29 Paź 2014, 16:17

pitross napisał(a):moze powiecie mi jeszcze co myslicie o tych autach;
[link do oferty na Olx wygasł] ... 123f9a6bae

[link do oferty na Olx wygasł] ... 92e0874e86

Oba to zajechany szrot od handlarzy z przekręconymi licznikami. Jak szukasz audi a3 zajrzyj na stronkę klubową, ewentualnie przejrzyj oferty od prywatnych właścicieli.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
0

29 Paź 2014, 17:30

a może coś innego niż tedeik od VAGa? chyba, że musisz mieć TDI pod maska, bo tak :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

29 Paź 2014, 19:04

a może coś innego niż tedeik od VAGa? chyba, że musisz mieć TDI pod maska, bo tak

no ja chcialbym TDI........ale nie wiem na co sie zdecydowac :?
pitross
Nowicjusz

0

29 Paź 2014, 19:31

pitross napisał(a):no ja chcialbym TDI........ale nie wiem na co sie zdecydowac

Możesz mieć na przykład HDI z Peugeota. Jaki masz dokładnie budżet i skąd jesteś to się coś poszuka.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
0

29 Paź 2014, 21:08

łysy30 nie zgodze sie,jest pare Seatów które mają wszystko dobrze spasowane (oczywiście mowa o bezwypadkowych).
pitross co z Seatami z moich linków?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cztery generacje Renault Clio - historia
    Cztery generacje Renault Clio sprzedały się w łącznej liczbie 13 milionów sztuk. Renault Clio to samochód bijący wszelkie rekordy: najlepiej sprzedający się francuski samochód wszech czasów, pierwszy ...

29 Paź 2014, 21:26

pitross napisał(a):o ja chcialbym TDI........ale nie wiem na co sie zdecydowac

daj mi jeden konkretny powód dlaczego chciałbyś, bo to, że każdy polaczek o nich marzy to nic nie znaczy :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

30 Paź 2014, 07:28

dzida napisał(a):daj mi jeden konkretny powód dlaczego chciałbyś, bo to, że każdy polaczek o nich marzy to nic nie znaczy

odnosnie seatów to wolabym audi,czytalem duzo opinii o tych samochodach i wypowiedzi byly negatywne.seat jest moja 2 opcja,wole audi bo na jej temat ludzie maja lepsze opinie. jade sprawdzic to srebne audi mam nadzieje ze to nie bedzie jakis bubel :oops:
pitross
Nowicjusz

0

30 Paź 2014, 09:02

Barol napisał(a):jest pare Seatów które mają wszystko dobrze spasowane (oczywiście mowa o bezwypadkowych).

Jasne, że znajdą się i takie, ale nie jest to regułą, dlatego nie skreślałbym jakiegoś seata z tego powodu, że posiada nierówne szczeliny między lampami a maską - z doświadczenia wiem, że to wcale nie oznacza, że coś było przy nim robione.

pitross napisał(a):odnosnie seatów to wolabym audi,czytalem duzo opinii o tych samochodach i wypowiedzi byly negatywne.seat jest moja 2 opcja,wole audi bo na jej temat ludzie maja lepsze opinie.
.

To mechanicznie takie same auta, wytrzymałość na podobnym (wysokim) poziomie, różnią się jedynie poziomem wykończenia wnętrza (tu przewaga audi). Jak trafisz na bubla to i na audi będziesz narzekał.

dzida napisał(a):daj mi jeden konkretny powód dlaczego chciałbyś, bo to, że każdy polaczek o nich marzy to nic nie znaczy :ok:

Szuka trwałego, wytrzymałego auta, które będzie przy tym ekonomiczne, więc nie ma żadnych powodów, by skreślać tedeiki. Kilkukrotnie cofane liczniki, spawane z dwóch, zaniedbywane pod względem serwisu, a mimo wszystko dalej jeżdżą i nabijają potężne przebiegi, nie rdzewiejąc przy tym aż tak jak ich japońscy odpowiednicy. Nie bez przyczyny obrosły w naszym kraju legendą - gdyby koreańce były tak niezawodne to każdy biedny "polaczek" marzyłby o koreańcu, proste.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
2

30 Paź 2014, 12:33

Audi a3 płacisz głównie za markę i nie wiadomo czemu tak wielbionego TDi- nawet te które podałeś na zdjęciu wyglądają już na mocno zmęczone i zajechane,mi osobiście wizualnie bardziej podoba się Leon,można jeżeli już musi być diesel,wyrwać jakiegoś z mocą 110km w przyzwoitym stanie,tylko skup się raczej na ofertach prywatnych niż komisowych.
OponyImpolex
Początkujący

Auto: Audi A3
Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel
0

30 Paź 2014, 15:04

dzieki Panowei za rady,bede szukal dalej TDi ale juz nie bede myslal tylko o audi,bo szczerze to leony tez mi sie podobaja, skupilem sie przede wszystkim na tym ze chce kupi auto na lata , w moich kregach i ogolnie na necie audice maja leprze opinie.niestety nie moge nic znalesc fajnego.na seataleona mowia ze to iberyjski golf,golfy to tez dobre auta,ale nie chce golfa,bo wszyscy je maja w kolo i w domu rodzice maja przez to szukam audi A3 albo leosia

odnosnie twoich linkow lysy 30 to ten leon za 11,900 tys.to moze byc 110KM ale jego przebeig mnie troche martwi za duży,a ten drugi jest ciekawy tylko szkoda ze ma 90KM,ale po swietach bede sie umawial na spotkanie zeby go zobaczyc :wink:

pozdrawiam....... :)
pitross
Nowicjusz

0

30 Paź 2014, 17:45

łysy30 napisał(a):Kilkukrotnie cofane liczniki, spawane z dwóch, zaniedbywane pod względem serwisu, a mimo wszystko dalej jeżdżą i nabijają potężne przebiegi, nie rdzewiejąc przy tym aż tak jak ich japońscy odpowiednicy. Nie bez przyczyny obrosły w naszym kraju legendą - gdyby koreańce były tak niezawodne to każdy biedny "polaczek" marzyłby o koreańcu, proste.

czyli wszystkiemu winne stereotypy, to chciałem usłyszeć :ok:
Koreańce są bardziej niezawodne od niemców ale w niemieckich autach dawno wszystko po 3 razy wymienione stąd ta długowieczność :mrgreen:

pitross napisał(a):dzieki Panowei za rady,bede szukal dalej TDi

czyli drążysz bezsensowny temat Polaka, który nie ma pojęcia o motoryzacji i woli budzić sąsiadów o poranku :D Twoja kwota, pozwala na zakup ciekawszego auta, a jak musi być Leon to szukaj 1,8T przynajmniej :ok:

Czego Polacy są tacy ułomni, że wolą kupić zajechanego niemca z TDI pod maską, który powinien dawno być na złomie, zamiast coś zadbanego? Wzbudzenie zazdrości u innych nie mających pojęcia o motoryzacji i opowiadanie bajek, że pali 5l w mieście bo mu tak pokazuje komputer? :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

2

30 Paź 2014, 20:00

Przebieg za duży? A co Ty myslisz że w innym będziesz miał mniejszy? No tak przecież będzie on już po korekcie licznika (na liczniku będzie magiczne 160tkm a w rzeczywistości 2-3razy tyle). Ten co ma 302tkm na 99% jest autentyczny ale fakt żle sie na niego patrzy..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

30 Paź 2014, 20:18

A może woli kupić niemca bo mu się podobają niemieckie auta? Ja też wolałabym kupić niemca zamiast np. koreańczyka bo za chiny nie podobają mi się ani kijanki ani hyundaie. Każdy ma inny gust a auto kupuje się też oczami a już szczególnie mnie śmieszą te gwarancje na 7 lat które daje bodajże Kia w dodatku na podzespoły które tyle lat spokojnie wytrzymają bez wymiany.
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Rok produkcji: 2008
1

30 Paź 2014, 20:40

A może uważa że niemieckie jest mniej awaryjne? :naughty:
Barol
Awatar użytkownika

0