Seat Toledo 1.9 TDI do oceny

23 Sty 2015, 16:17

Witam, ostatnio założyłem konto na tym forum, ponieważ planuje kupno drugiego auta :) przeglądając oferty wpadł mi w oko seat Toledo [link do oferty na Olx wygasł], obecnie jeżdzę Vectra B, która pokochałem, jednak czas na zmiany :) Proszę o opinie czy seat warty uwagi :)
piacho18
Nowicjusz

Auto: Opel Vectra B
Silnik: 1.6 101KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2000

23 Sty 2015, 17:05

Odpicowana do sprzedaży. Zdjęcia małe, więc cięzko na ich podstawie ocenić odcień lakieru czy spasowanie elemnetów nadwozia.

Ale ta cena... :yes: jak na diesla z tego rocznika i tak "dofinansowane" cud malina to według mnie o jakieś 3k za niska :no: :no:
Jav
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Prawo jazdy: 01 09 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Citroen Saxo / VW Transp. T5
Silnik: 1.2 / 1.9 TDI 2005r
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Sty 2015, 17:15

Chcesz zamienić Vectre za Toledo? :shock: Czyli "zamienił stryjek siekierkę na kijek" 8)
Jak masz 10 tysięcy to dozbieraj jeszcze 3 i kup Vectre C 1.8 :ok: Za ~12k coś kupisz i 1k na pakiet startowy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Sty 2015, 19:50

Aut z Płocka sie nie kupuje taka panuje zasada a dlaczego? Blacharze rzeżbiarze oraz fotografowie działający cuda. Ta z linku własnie ma "magiczne" zdjęcia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Sty 2015, 20:16

Jeśli nie masz sporego bagażu doświadczeń w kupnie aut używanych, nie posiadasz elektronicznego miernika grubości powłoki lakierniczek, nie masz lasera w oku - odpuść kupno auta od niepewnych handlarzy, a jako, że takich jest większość, to odpuść praktycznie wszystkich. Znam trzech, może czterech faktycznie uczciwych właścicieli komisów samochodowych - dziwnym trafem u nich auta mają wartość większą niż standardowa, rynkowa.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

24 Sty 2015, 07:52

Czyli ogólnie mówicie, że jeśli Toledo to co najmniej 12 tys. ? Vectra ma swoje bolączki, np szybki spadek ceny, purchle na dole drzwi, takie Toledo, Leon jednak po sprzedaży po 2 czy 3 latach nie strace połowe tego za co ją kupiłem. Dzięki za odpowiedź, w takim razie będe szukał dalej :) a jeśli np Vectra C to jaki silnik ?, wiem na pewno ze nie 1,6 :)
piacho18
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Co potrafią skrzynie biegów? Ręczna czy automatyczna?
    Wytworzenie momentu napędowego to dopiero połowa sukcesu samochodu – moment ten trzeba jeszcze przenieść na koła. By odbywało się to efektywnie i komfortowo, ŠKODA opracowała szeroką ofertę układów napędowych ...

24 Sty 2015, 09:10

No od 10tys możesz zacząć szukać. W zeszłym roku kolega takie sprzedawał,99rok 1.9TDI,auto doinwestowane bo jest mechanikiem,na początku wystawił za 11tys i praktycznie zerowe zainteresowanie,auto ostatecznie sprzedało się za 9500zł po jakiś 3-4miesiącach a dlaczego? Bo mało kto chce białe auto.
Odnośnie viki to najlepiej szukać 1.9CDTI 120km,silnik Fiata i zbiera bardzo dobre opinie. Co do benzyniaków to minimum 1.8 122km.

A co powiesz na Honde Accord VI?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Sty 2015, 11:15

Z tym że po przesiadce z Vectry będziesz płakała jakie to Toledo tandetne, niewygodne..
Koniu
Forumowicz VIP

24 Sty 2015, 14:06

Dzięki, ale Accord myśle podobnie jak Vectra czyli słaba blacha i dosc spory spadek ceny, chyba , żę sie mylę? Ogólnie zainteresowałem sie Vectra C i jeśli coś w mojej okolicy się pojawi to dam wam link do oceny :)
piacho18
Nowicjusz

24 Sty 2015, 15:11

Aż tak drastycznego spadku ceny nie ma.
Barol
Awatar użytkownika

24 Sty 2015, 17:59

Accord VI trzyma cenę :ok: Blacha jak się zabezpieczy to okej. Po prostu zadbać trochę i tyle, a taki Seat też zgnije bo znaleźć bezwypadkowego to też sztuka..
Koniu
Forumowicz VIP