Seat Toledo 1994 - duże spalanie gazu

03 Lis 2009, 14:21

Witam
Jestem tu nowy i nie wiem czy dobry dział, ale raczej tak.

Problem polega na tym, że w mieście pali około 15 litrów gazu (czasem więcej), na trasie natomiast 10. Byłem z nim na regulacji, ale nic konkretnego nie ustawił i dalej pali tyle samo. Na gazie również nie odpali jeśli mu nie dodam gazu, lecz silnik pracuje równo ładnie 1000. Jeśli ktoś miał podobne problemy to proszę o rade czego to może być wina.
I jeszcze mam ciekawostkę, że do dziś nie chciał palić mi na benzynie tzn. odpalał i gasł lub chwilkę pochodził, a wczoraj wyciągnełem akumulator bo padł i go naładowałem i na benzynie działa jak igła. Czy to mogło rozwiązać problem z benzyną?

Seat Toledo 1994 1.8
Butla w bagażniku
Gaz z 2000 roku
Wymieniałem filtr powierza.
Nie bierze oleju.
tomsson
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

18 Lis 2009, 20:59

Takze mam seata toledo z takim samym silnikiem. Otorz pali mi tyle samo po miescie, nie sprawdzalem jeszcze w terenie. Dzis ide (kolega sie zna na tym) ustawic gaz wiec zobacze w najblizszym czasie ile teraz przejade. Jeżeli uda sie zmiejszyc spalanie to dam znac. I jeszcze taka sprawa, (to moj 1 samochod wiec nie wiem jak jest) kiedy jezdze w 3 osoby jest wszystko w pozadku ma troche mniej mocy jak na paliwie, to chyba normalne, ale jak sie zaladuje komplet to strasznie ciezko idzie. Nie wiem czy mozna to gazem wyregulowac ale postaram sie.
Moim problemem jest tez to ze na benzynie ma nieregularne obroty, "na luzie" ma tak ze skacze od 900 do nawet 2000, na gazie jest ok. Wie moze ktos czym to spowodowane.
zipadasko
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża

21 Lis 2009, 15:48

tomsson problem tkwi w tym ,że jest wszystko ok.z twoją instalką,pali tyle ile trzeba.Odpalając na gazie ja zawsze wciskam pedał gazu na maksa!Jeśli działa ci na benzynie to nie trap głowy co mogło być przyczyną ,przyczyn mogło być wiele!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)