Seat Toledo 2 jaki bezpiecznik do radia Cb Intek m-120 plus

25 Lut 2020, 16:38

Witam kupiony został samochód jak w temacie toledo 2 i było z nim także Cb radio intek m-120 plus .
Mam pytanie odnośnie tego radia Cb ponieważ nie było podłączone ,oczywiście konektor anteny jest z przodu w okolicach kierownicy antena magnetyczna przytwierdzona po lewej stronie na klapę od bagażnika , kabel od anteny trochę wysłużony tzn. zaizolowany (ja nic nie robiłem) ale druty w miejscu gdzie się stykają uszczelki i tak na wierzchu wniosek z tego taki że chyba działało . Podłączyłem wkładając kabelki ( kabelki ponieważ nie było wtyczki na gniazdo były same kabelki ) z uwagą aby nie złączyć przypadkowo kabelków i nie spalić do gniazda zapalniki , podłączyłem antenę i sprawdziłem czy działa . Okazało się że działa ale szumi , oglądałem na ten temat filmik na you tube i niby ma szumieć to sprawdziłem jeszcze czy ktoś mnie przez to cb słyszy ale cisza to dałem sobie spokój i wyłączyłem radio i odpiąłem ostrożnie kabelki .
A teraz mam pytanie odnośnie tego radia jaki trzeba dać bezpiecznik.
piotr3756
Obserwowany

26 Lut 2020, 09:52

A nie masz tam oryginalnego bezpiecznika? Jeżeli chcesz podłączyć radio bezpośrednio pod akumulator to warto założyć bezpiecznik 2A który w zupełności wystarczy bo takie radia dobrze zestrojone z anteną pobierają max 1,6A.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Lut 2020, 11:45

właśnie sens kolego w tym że były tylko i wyłącznie kabelki nic po za tym tak jakby pourywane czy coś , przylutowałem wtyczkę zapalniczki bo ową posiadam i jest w niej spalony bezpiecznik ten szklany taki
piotr3756
Obserwowany

26 Lut 2020, 16:09

piotr3756 napisał(a):przylutowałem wtyczkę zapalniczki bo ową posiadam i jest w niej spalony bezpiecznik ten szklany taki
To wymień go i będzie ok. Będziesz miał dodatkowe zabezpieczenie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!