to mój pierwszy post na forum więc chciałbym się przywitać: Dzień Dobry !
Moja znajomość motoryzacji jest podstawowa więc postanowiłem zasięgnąć rady szpecjalistów

Na czasie będę zmieniać samochód, poczciwy Nissan Note którego dostałem od Ojca zaczyna nie spełniać potrzeb do jakich jest mi potrzebny samochód.
Jako iż skończyłem studia(a do tego Nissan'ek był wykorzystywany), i zacząłem robić ponad 1.5k/miesięcznie myślę o nieco większym aucie.
Wstępnie budżet który zamierzam przeznaczyć to 45k z pakietem startowym, interesuje mnie tylko i wyłącznie samochód benzynowy.
I tutaj zaczyna się moje pytanie, co drodzy szpecjaliści powiecie o Seacie Toledo 1.2 tsi 105km? Słyszałem rózne opinie o silnikach z grupy VAG, dobre i złe opinie(rozciągnięte łańcuchy,osadzający się nagar), a jak to jest według Was ? Co sądzicie o tym samochodzie? awaryjność? Spalanie? Jest to podobno bardzo zbliżona wersja do Skody Rapid, ale Seat bardziej przypadł mi do gustu.
W linku zamieszczam przykładową aukcje samochodu który mnie interesuje(do oceny): [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W razie innych propozycji, proszę pisać w komentarzach

Pozdrawiam.