Seat Toledo II 1.6 - kilka pytań

29 Sie 2006, 06:49

Witam,
Mam kilka pytań odnosnie tego samochodu:

1. Jak go ogólnie oceniacie?

2. Co może być przyczyną jeśli jadąc na dwójce i hamując silnikiem samochód wydaje taki specyficzny dźwięk. nie jest to buczenie ani skrzypienie ale coś takiego dziwnego. natomiast kiedy hamuję hamulcem ze wciśnietym sprzęgłem to tego dźwieku nie ma.

Pomóżcie. z góry dziękuję.
Przemo329
Nowicjusz

30 Wrz 2006, 13:39

2. Wniosek ze skrzynka chodzi głośno.
Nie wiem jaka jest zbudowana skrzynka od toledo. Ale mysle, że sa zebatki ze skosnymi zebami. Całkiem mozliwe, że zęby od dwujki się zuzyły.
Jesli tak to może wymien olej bo w srodku sa teraz opilki metalu które tez moga nagłasniac prace skrzyni (najlepiej wogle przeczyscic skrzynke zaglądnąc do środka i sprawdzic stan). Ale z drugiej strony cala skrzynia by chodziła głośno..

Jezeli nie jestes w stanie tego zrobic przejedź sie do serwisu.
jo_jacek
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Essex Super Six 1927 rok
    Samochód jest klasycznym amerykańskim pojazdem z lat 20-tych. Koła z drewnianymi szprychami i duży 6-cylindrowy silnik. Essexy były najpopularniejszymi samochodami w Warszawie w branży taksówkarskiej! Pojazd ...
    Toyota Yaris GRMN
    Był marzec 2017 roku. Toyota Yaris WRC zdążyła już pokazać, na co ją stać, wygrywając Rajd Szwecji i docierając do mety jako druga w Rajdzie Monte Carlo. Wtedy na Salon Samochodowy w Genewie wjechał Yaris GRMN. Rasowy hot ...