Seat Toledo II 1,9 TDI cieknie olej

23 Paź 2008, 19:05

Jestem po raz pierwszy na forum więc witam wszystkich :D,

Otóż jaki mam problem:

Jestem posiadaczem Seata Toledo II 1,9 TDI i ostatnio zauważyłem że mam przecieki oleju a dokładniej owa substancja wydobywa się z urządzenia, które znajduje się bezpośrednio pod filtrem oleju. Żeby jeszcze bardziej rozjaśnić to do tego urządzenia dochodzi dużo przewodów gumowych, ogólnie jest to małych rozmiarów. problem polega na tym że nie wiem co to jest i jak naprawić usterkę. pomóżcie jeśli ktoś wie o co chodzi .
Bodek24
Nowicjusz

• 23 Paź 2008, 19:10

owy wyciek jest spod chłodniczki oleju
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

23 Paź 2008, 19:11

prawdopodobnie olej wycieka ci z chłodnicy oleju wytrzyj dobrze i sprawdź gdzie cieknie może to być jakaś opaska luźna ,może cieknie filtr który jest niedokręcony
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

23 Paź 2008, 19:18

Wycierałem tą chłodniczkę jak mówicie i co sie okazało jeśli silnik chodzi na normalnych obrotach tz. auto stoi jest około 1000 obrotów nic się nie dzieje natomiast jeśli wkręce go na 4000 obrotów i wzwyż to olej spływa po ściance od strony silnika jakby od góry ale wydaje mi się że to nie z filtra tylko właśnie z tej chłodniczki .

Jaśniej:

Ten wyciek nie jest tam jakiś maksymalny i nie sika nie wiadomo jak tylko poprostu spływa pomału po obudowie
    Bodek24
    Nowicjusz

23 Paź 2008, 19:50

jeśli możecie mi jeszcze pomóc to odpowiedzcie mi na pytanie czy tą chłodniczkę się jakoś rozbiera?? jak ją odkręcić
    Bodek24
    Nowicjusz

24 Paź 2008, 17:25

pod chłodniczką jest plastikowa naktetka spróbuj ja dokrecic jezeli nic nie da kup w serwisie uszczelki pod chłodnice oleju i wymnien
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
      Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...