24 Maj 2012, 11:43
Witam,
Zakładam temat będąc świadomym wielu podobnych topiców, aczkolwiek każde zapytanie różni się wieloma aspektami, a chciałbym uzyskać rady jak najbardziej dopasowane do mojej sytuacji.
A więc planuje kupić autko sedan/limuzyna, mam tylko 9-10k zł. Najlepiej by miało nie mniej jak 125KM, nie jeżdżę dużo więc silnik benzynowy.
Początkowo zastanawiałem się nad Alfą - jednak wnętrze mi strasznie nie pasuje, jakoś ogólnie samochód nie przypadł mi do gustu.
Rozważałem poważnie Audi a4 i Passata b5 w rocznikach 97-98. Niestety ceny nadal wysokie jak za te modele, szczególnie Audi.
A więc ostatecznie mam dylemat pomiędzy Paskiem i Seatem Toledo II 99r.
Skłaniałbym się ku Passatowi z uwagi na jakość auta, przestronność, wnętrze.
Niestety z tego co się zorientowałem, B5 jest modelem, który w 90% przypadków jest zajeżdżony, składany z 2 i ogólnie ciężko znaleźć dobry egzemplarz - szczególnie za te pieniądze.
Toledo II jest całkiem ładny, - chociaż moim zdaniem jest to auto o klasę niżej.
Nie żebym stawiał Passata na równi z Audi, ale są to dwa bardzo podobne auta.
Toledo szczególnie jeśli mówimy o wykończeniu w środku wygląda mi troche za "zwyczajnie". Brakuje mi takich opcji jak tempomat, elektr. ster.lusterka, podgrzewane fotele ( wiem wiem za dużo wymagam przy takiej cenie).
Prosiłbym o sugestie/podpowiedzi w tym temacie.
Tutaj przykładowa aukcja passka : [link do oferty na Allegro wygasł]
Co sądzicie o tym konkretnym aucie? Wiem - ze zdjęć nie da się całkowicie ocenić auta, ale może chociaż "mniej- więcej" czy możliwe, żeby za takie pieniądze był to samochód w dobrym stanie?
Dodam jeszcze, w samochodzie będą jeździły przeważnie 2 osoby, aczkolwiek przestrzenią i wygodą jazdy nie pogardzę.
Pozdrawiam