Seat Toledo II kontrolki EPC+kontrola trakcji

21 Mar 2012, 14:55

Witam forumowiczów.
Mam swojego toldka od grudnia tamtego roku i juz miesiąc po zakupie pokazały mi się po raz pierwszy kontrolki epc i kontroli trakcji - gdy pokazują sie samodzielnie to jeszcze da radę jakoś jechac ale gdy są obie naraz to autko traci moc zaczyna zwalniac tak ze muszę się na chwile zatrzymać a silnik zaczyna bardzo nierówno chodzić jedynym sposobem aby dalej jechac bylo wlączać i wyłączać silnik aż jedna z kontrolek zniknie.Pojechałem do mechanika który podpiął go pod kompa - skasował błędy i bylo ok aż do zeszłego tygodnia gdy sytuacja się powtórzyła z ty, że doszła jeszcze kontrolka diagnostyka - efekt ten sam. Pojechałem tym razem do innego speca pod komputer - tym razem 2 błędy nie chciały się skasować - od przepustnicy i od sterownika przepustnicy odpusciły dopiero po adaptacji - i znów autko śmigało aż do wczoraj - kontrolki powróciły . Dodam jeszcze, że mam fakturę na wymianę przepustnicy AGP w lipcu zeszłego roku za 3800zl wie ktoś może, co się dzieje i co z tym fantem zrobić?? dodam jeszce, że czasami po zapaleni silnika jest on jakiś taki słaby i przygasa a wtedy zapalają się kontrolki z góry THX
Artur31
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: SEAT Toledo 1.8 20V 2002r

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Bugatti Chiron
    Ponad 350 km/h w samochodzie ze zdjętym dachem? To brzmi jak koszmar laryngologów. Ale Bugatti Veyron z dachem targa pozwalało na osiągnie takich prędkości. Jednak w przypadku jego następcy nie ma co mówić o ...