Seat Toledo II

06 Lip 2014, 08:38

Witam!

Co koledzy powiedzielibyście na takie Toledko:
[link do oferty na Olx wygasł]

Od właściciela wiem, że do wymiany byłby jeden próg i że ponoć to jest jedyny mankament.

Przebieg to jak widać 250 tys. km
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

06 Lip 2014, 08:54

Cena troche niska ale wygląda ładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lip 2014, 08:58

Właśnie... auto mi też ładnie wygląda, ale wolałem dać też wam zobaczyć :) Daleko do niego nie mam - 15km. Dlatego zamierzam go oglądnąć. Wiem, że właściciel siedzi teraz za granicą (23 latek), ale ze auto stoi u rodzicow i ze nie ma nic do ukrycia.

No i silnik 1.8 benzyna w koncu (bo wszedzie sprzedaja, ale z 1.6, a tu juz lepiej jest)

Też byście się pokusili o zobaczenie?:)
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lip 2014, 09:27

Jak masz 15km to nie ma co tylko jechać i oglądać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Lip 2014, 13:21

Warto go obejrzeć zwłaszcza że masz tylko do niego 15 km. Auto wygląda ładnie i przebieg może być autentyczny, choć cena faktycznie trochę niska.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Lip 2014, 18:45

Witam jeszcze raz! Byłem oglądać autko i jestem naprawde pozytywnie zaskoczony. Do wymiany nawet nie jest cały próg, a połowa. Auto nie było odpicowane na handel. Było wymieniane pól roku temu zawieszenie i rzeczywiście to czuć. Prowadzi się pewnie nawet przy 180 km/h (sprawdzałem), hamulce jak żyleta, przyspiesza ok. Wnętrze zadbane, ale lekka kosmetykę można przeprowadzić. Z silnikiem też problemu nie zauważyłem. Drobnostką będzie bendix do wymiany. Patrzac od spodu - podwozie wydaje się też ok.

Jutro zabieram autko na przegląd i zobaczymy. Jednak auto dostało za dziś dużego plusa (to nie takie padło jak już niejedno auto oglądałem). Jestem jak narazie na plus :) Bo autko ładne, zabane, ale reszta wyjdzie jutro :)

Aha, autko z polskiej dystrybucji, nie było ściągane z zagranicy - salon Warszawa.
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Skoda Popular - samochodowa ikona ze sportowym sukcesem
    Dokładnie 80 lat temu rajdowy duet Zdeněk Pohl/Jaroslav Hausman ukończył ŠKODĄ Popular legendarny Rajd Monte Carlo na drugim miejscu w klasie o pojemności silnika poniżej 1500 cm3. Prekursor dzisiejszej ŠKODY ...

06 Lip 2014, 19:05

A próg zardzewiał? Jeśli tak to tam był uderzony :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Lip 2014, 19:08

No toś sobie koniu nagrabił :mrgreen: zaraz tu wpadnie madzia93 i zwyzywa Cię za nadinterpretację i że to pewnie ktoś zarył progiem w krawężnik i warstwa cynku została uszkodzona :lol:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

06 Lip 2014, 19:19

Zardzewiał tam... tylny prawy bok, te rejony, ale też i byłem z czujnikiem lakieru - nadkole w normie, drzwi tez (wiec i moze gdzies najechal, znakow wielkiego dzwonu tez nie ma - zagladalem pod uszczelki itp. I to nie z boku, a pod spodem jedynie. Jedynie w jednym miejscu jest troche szpachli, ale to calkiem inne rejony i inne drzwi. Ale też profi zrobione, bo nie ma zadnych odciec. Szyby wszystkie ten sam rocznik.
Ostatnio edytowany przez Goyaka, 06 Lip 2014, 19:24, edytowano w sumie 1 raz
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lip 2014, 19:21

A to może jakaś drobna stłuczka, jak dobre zrobione to okej.
PS. Ja już bym wymienił cały próg (reperaturka)
Koniu
Forumowicz VIP

06 Lip 2014, 19:26

Dokładnie, auto swoje lata ma też. Właściciel bezproblemowy - jazda próbna newet bez niego była, ale to lepiej - bo można było się skupić dokładnie.

A że mam znajomego blacharza lakiernika, to mnie zabieg ten nie odstrasza wcale. Po kosztach pójdzie
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lip 2014, 21:10

Jak tak to nic tylko brać.
Barol
Awatar użytkownika

08 Lip 2014, 06:54

Jak widać okazji nie ma. Wyszło na podnośniku tyle rzeczy, że szok. Aby naprawić to dobrze, to 4-5 tys trzeba dołożyć. Choćby gnijąca podłoga, dwa progi do wymiany jednak (od nich gnije podłoga). Właściciel wyśmiał mnie, bo nie wierzy w takie cuda. NIE POLECAM. bo zszedł maks 500 zł. Nie ta bajka. I wiele z mechaniki...
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lip 2014, 07:44

I tym momencie potwierdza się reguła że okazji nie ma.
A jak gnije podłoga i drugi próg to nie chce wiedzieć co to auto przeszło..
Koniu
Forumowicz VIP

08 Lip 2014, 11:02

A co powiecie o takim Tolku:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

Jeśli wam się zwidzi, to zadzwonię do kolegi z Krakowa, żeby popatrzył na auto. Mnie nie opłaca się jeździć, żeby wracać ciągle z niczym (a to prawie jakieś 150km)
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika