Seat toledo linka sprzegla

02 Gru 2009, 19:59

Otorz mam problem w sumie jutro juz go rozwiaze ale takie pytanie mam co wy uwazacie na temat:
kilka dni temu pekla mi linka sprzegla, wczoraj ja wymienilem, jednak podczas wymiany dotknela ona +przewodu i ostro sie zajarala ( linka sprzegla ) naszczescie szybko odlaczylem klemy ( wiem wiem teraz zanim cos zrobie to je odlacze :) ) instalacji elektryczniej nic sie nie stalo wszystko dziala poprawnie, wymienilem kilka bezpiecznikow. jednak po przejechani okolo 70-80 km linka ponowanie pekla. Koszt linki nie jest duzy wiec jutro ja wymienie, ale pytanie brzmi czy linka zostala bardzo oslabiona zwarciem i pekla ( byla cala czerwona pozniej biala), czy byc moze gdzies ciąc moze linke co wydaje mi sie bardzo malo mozliwe.
zipadasko
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża
  • 02 Gru 2009, 20:20

Pewnie przez zwacie pękła linka. Wymien na nową i powinno byc OK.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

02 Gru 2009, 20:57

no najprawdopodobniej sie uszkodzila podczas tego zwracia oslona linki sie stopila i gdzies pozniej zachaczala a musi chodzic plynie przed zalozeniem nowej linki mozesz do niej wlac troche oleju i dodatkowo ja przesmarowac . kiedys mialem tak ze przy renowce zalozylem nowa linke i sie zerwala po 2 dniach taki bubel robia nastepna linke nasmarowalem i smiga sobie ten pan do tej pory:)
    turboplus
    Początkujący

Miejscowość: przbyszow
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5 samochodem roku w Japonii
      Mazda CX-5 otrzymała tytuł Samochód Roku 2012-2013 w Japonii. 29 listopada br. Japoński Komitet Samochodu Roku ogłosił wyniki głosowania. CX-5 to pierwszy model Mazdy wyposażony w pełną gamę technologii SKYACTIV, w ...