Seat toledo odpalanie

13 Sty 2011, 11:36

jechałem na gazie i zaczął słabnąć jak dodałem gazu.Pomyślałem,że może gaz do niczego więc zatankowałem nowy.Ciut lepiej.Auto stało kilka dni i dzisiaj nie mogłem go odpalić...zauważyłem,że parownik jest oszroniony.Polałem gorącą wodą szron zniknął ale seacik dalej nic.Jakieś pomysły?
zajac
Nowicjusz

Miejscowość: Zamoście

13 Sty 2011, 12:57

Mam pomysł,odpal go na benzynie i napisz jak silnik pracuje,przy jakiej temperaturze przełączas na gaz?
życie jest zbyt krótkie żeby jezdzić przepisowo lub dieslem...
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

13 Sty 2011, 13:19

zapomniałem dodać,że na benzynie też próbowałem i nic :/....
zajac
Nowicjusz

13 Sty 2011, 17:49

Nadal osobiscie nie moge wywnioskować z twojego opisu,jedynie jeżeli nic się nie dzieje jak napisałeś to wina akumulatora...Silnik kreci a niechce odpalić?Pompa paliwa pracuje,słychać?Bezpiecznik,przekaznik do spradzenia.Jeżeli kręci,pompa podaje paliwo to może to być wina czujnika położenia wału(czujnik halla).
Leopard
Początkujący

13 Sty 2011, 18:54

kręci i pompka załącza się...ale mogę kręcić całymi godzinami i nie odpali..a ile kosztuje orientacyjnie naprawa takiego problemu o którym napisąłeś?

[ Dodano: 13 Styczeń 2011, 18:59 ]
ten czujnik chyba moge wymienić bezproblemowo sam prawda?
zajac
Nowicjusz

14 Sty 2011, 00:45

Musisz następujące rzeczy sprawdzić.Czy posiadasz iskre,myśle że nie,wiec musisz sprawdzić również moduł zapłonowy który dość często ulega uszkodzeniu.Poszukaj na forum podobny problem i jak to możesz we własnym zakresie sprawdzić,ewentualnie wymienić,w razie w napisz (PW)jeżeli nic nie znalazłeś na temat.
Leopard
Początkujący

14 Sty 2011, 19:30

miałeś rację iskry nie ma
zajac
Nowicjusz