Seat toledo pompa paliwa

18 Sie 2007, 11:58

Witam.
Mam takie pytanie:

Siora jedzie za granice zostawia auto pod domem,wraca po dwóch miesiącach auto nie chce zapalić ,holujemy do naprawy mechanik mówi ze siadła pompa paliwa wymieniamy na nową,auto ok jeździ, po 4 dniach jeżdżenia siora znów jedzie za granice wraca po miesiącu i.....znów auto nie odpala, znów mechanik mówi ze siadła pompa lub jest zabrudzona (będzie robił w poniedziałek)a na moje pytanie czemu siadła jak nie było auto przez miesiąc uruchamiane odpowiedział ze ..."jeśli auto nie jeździ to pompa może siąść lub być zabrudzona" wiec mam pytanie:

1. czy mechanik mnie czasem nie ściemnia?
2. czy faktycznie jeśli auto nie jeździ może paść pompa jeśli auto stało pod domem lub w garażu? przez około miesiąc (pompa nowa)

Pozdrawiam
yurek
Nowicjusz

• 18 Sie 2007, 16:34

:D Zmieńcie mechanika...
    ... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
    czerepach
    Aktywny

Miejscowość: Mosina

18 Sie 2007, 20:29

Chyba mechanik znalazł sponsora na warsztat.Pozatym jak ci wymienił pompę,to masz na nią 2 lata gwarancji(unijne przepisy w prawie konsumenta).
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Toyota RAV-4
      Kolejna generacja SUVa od Toyoty. W Europie będzie oferowany w podobnej gamie silnikowej co obecna, czyli 2,0 benzyna i 2,5 hybryda. Nie należy spodziewać się diesli z których Toyota się wycofuje. Wg mnie zmiany we ...