Sedan 30 000 zł Benzyna

02 Mar 2018, 00:15

Witam, nie znalazłem do końca odpowiedniego tematu, który zadowoliłby mnie w 100% :roll: :roll:

Do lipca planuje zmienić samochód, mając diesla jakoś wyleczyłem się z tego paliwa. Przyszła kolej na benzynę (ewentualny gaz w przyszłości - do pracy mam około 30 km)
Auta, które wpadły mi w oko to:
- Accord Type S
- Lexus IS 250
- Mazda 6 MPS
- Saab 9-3, 9-5 Aero 2.0 T

Ewentualnie przyjmę jakieś inne propozycje, byle nie 2.0 tfsi, fajnie jakby silnik nie był nadmiernie wyżyłowany i dałoo się spotkać jakieś ciekawe unikaty. Myślałem jeszcze nad 1.75 Tbi ale nie mam zaufania do włoskiej motoryzacji. Poza tym w tej cenie ciężko dostać Gulietty.
Jak z eksploatacją tych samochodów, dostępem do części - najlepiej gdyby znalezli się właściciele danych autek.

Ewentualnie budżet mógłby wzrosnąć max 10 tyś.
Dejfit
Nowicjusz

Auto: Altea XL

02 Mar 2018, 09:13

Dejfit napisał(a):Accord Type S

Spoko

Dejfit napisał(a):Lexus IS 250

Raczej kwestia 45k, nie założysz gazu (tzn. założysz ale jest to nieopłacalne)

Dejfit napisał(a):Mazda 6 MPS

Spoko, uwaga na rdzę, nie założysz gazu (tzn. założysz ale jest to nieopłacalne)

Dejfit napisał(a):Saab 9-3, 9-5 Aero 2.0 T

Spoko

Dejfit napisał(a):Myślałem jeszcze nad 1.75 Tbi ale nie mam zaufania do włoskiej motoryzacji. Poza tym w tej cenie ciężko dostać Gulietty.

Giulietta pasuje do ww typów jak joggery do faceta. Raczej 159 a tę już znajdziesz za 35-40

Dejfit napisał(a):Jak z eksploatacją tych samochodów, dostępem do części - najlepiej gdyby znalezli się właściciele danych autek.

W przypadku lexa, chądy czy saab'ów wszystko dostaniesz od ręki. Ze szczególnymi wersjami, typu mps, będzie troszkę drożej i nie w każdym sklepie znajdziesz graty.

Jakieś tam, totalnie przykładowe linki
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Mar 2018, 12:10

Nieopłacalny gaz, czyli masz na myśli, że jest tam bezpośredni wtrysk benzyny, tak ?

Mógłby ktoś wypowiedzieć się jak ten ford śmiga ?
Dejfit
Nowicjusz

Auto: Altea XL

02 Mar 2018, 12:15

Tak

Ford jest spoko, udane auto, sprawdzony silnik, miałem taki sam w s60
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Mar 2018, 09:50

Śmiga bardzo dobrze nawet na LPG (przy dobrze dobranej i założonej instalacji) tylko konstrukcja samego silnika trochę stara i dużo pali to auto.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Następca Lexusa LFA całkiem możliwy
    Lexus LFA, supersamochód wyprodukowany jedynie w 500 egzemplarzach, na zawsze odmienił wizerunek japońskiej marki premium, przybliżając ją miłośnikom ostrej jazdy, a jego zdeklarowanym fanem jest nawet znany z cynicznego ...
    Czy to koniec Diesel’a? Emisja spalin ma ciąg dalszy
    W ostatnich latach przemysł motoryzacyjny znalazł się w centrum jednej z największych afer związanych z emisją spalin. Skandal, który stał się powszechnie znany jako "dieselgate", odsłonił kompleksowy proceder fałszowania ...