Sedan do 25tys

22 Maj 2018, 15:23

Witam serdecznie, na wstępie powiem, że najważniejsze aspekty, które biorę pod uwagę to:
-dobre zabezpieczenie antykorozyjne
-benzyna dobrze znosząca gaz
-rocznik 2007 +
- w miarę tania eksploatację

Będzie to mój drugi samochód po przesiadce z wyeksploatowanego już Peugeota 406 :)
Chciałbym żeby samochód posłużył dobre 5 lat

Od siebie dodam, że modele, które wpadły mi w oko to:
- citroen C5 3gen (1.8b lub 2.0b)
Silniki dobre do zagazowania, dobra blacha, ale czy z takim budżetem warto szukać tego. Samochodu? I jak z kosztami utrzymania.

- Volvo s40 2gen tutaj myślałem o 2.0b lub 2.4b samochód również dobry pod gaz, blacha nie powinna korodować. Części wyjęte wprost z Focusa, więc koszty powinny być mniejsze niż w c5.

Lub może macie jakąś inną propozycję, nie jestem uprzedzony do żadnej marki. :)
Karushima
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Maj 2018, 14:34

Odświeżam :)
Karushima
Nowicjusz

23 Maj 2018, 15:04

Volvo S40 - spoko, lepszy wybór to 2.4 konstrukcji Volvo, idealnie pracuje z LPG, pali praktycznie tyle samo co Fordowski 2.0
C5 trochę mały budżet - szukaj 2.0, bo 1.8 jest za słaby do tego auta

Co innego pod LPG polecam?
Ford Mondeo Mk4 2.0
Honda Accord VII 2.0
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

23 Maj 2018, 20:36

Ford Mondeo mk4 bardzo fajny samochód, ale wybili mi go z głowy ze względu na silniki, które źle znoszą gaz i ruda, która lubi chrupac egzemplarze z początku produkcji.

Co do Hondy trzyma strasznie wysoka cenę w stosunku jakość i wiek do ceny, bo i ludzie ją zachwalaja, a rdza lubi też chrupac ten model :/
Karushima
Nowicjusz

23 Maj 2018, 20:41

Karushima napisał(a):Ford Mondeo mk4 bardzo fajny samochód, ale wybili mi go z głowy ze względu na silniki, które źle znoszą gaz i ruda, która lubi chrupac egzemplarze z początku produkcji.

Co do Hondy trzyma strasznie wysoka cenę w stosunku jakość i wiek do ceny, bo i ludzie ją zachwalaja, a rdza lubi też chrupac ten model :/

Nie wiem kogo słuchasz ale raczej przestań.

Jedyny benzynowy silnik w mondeo mk4, na który wystarczy kasy to 2.0/145. Dziwnym trafem jest to ten sam silnik, który masz w s40. W volvo jest ok pod gaz a w fordzie już nie? Znaczek tak działa czy coś innego?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...