Sedan do 25tys zł

16 Lis 2014, 20:42

O tym Audi tak piszesz jak fanboye Apple o iPhonie :ok:
50% ceny za znaczek, reszta za auto.
j0zek

16 Lis 2014, 20:53

tak jak mówiłem, że Audi jest dla kretynów nie mających pojęcia o motoryzacji... :lol:

wasilmono napisał(a):Podaj mi przykład takiego postępu (nie podawaj mi Lexusa tylko) jakie dokonała marka poza Audi w światowym przemyśle.

MERCEDES - mówi Ci to coś?
pierwsze ESP, pierwsze poduszki powietrzne, pierwsze czujniki parkowania, pierwsze strefy zgniotu...
A Twoj VW co niby zrobił? bubla TSI? nie masz pojęcia o motoryzacji więc Audi do ciebie pasuje idealnie
nawet przegrali wyścig o światła laserowe z BMW :D
kojarzony z nimi ocynk? pierwsze było porsche :ok:
co za pajac...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lis 2014, 21:10

wasilmono napisał(a):ak zobaczyłem kiedyś w warsztacie wykitowane 1.9TDI czekając na swoją kolej z zarżnietym silnikiem i 650 tys na liczniku, a po podłączeniu kompa miało 800 tys to pisz sobie zdrowo.
Ale mi wyczyn.
[link wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Lis 2014, 23:30

Audi jest generalnie dobrą marką, ma swoje wpadki volkswagenopochodne, ale ma też dużo fajnych i udanych modeli. Dopóki ktoś nie porównuje Audi to aut klasy 100% premium dopóty jest ok... chociaż uważam, że kolega trochę przesadził piejąc z zachwytu nad autami, które są po prostu tym czym VW być powinien... no i Audi nieco za drogie są i przereklamowane, stąd te ceny zapewne.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Lis 2014, 13:23

Jeżeli chcesz mało awaryjne to kup sobie auto do max 2004 roku, bo te auta nie są tak przeładowane jak nowsze, przykład ? Mam toyote celice z 2000 roku, podczas rocznej eksploatacji wykonałem nią 15 tys km, koszt napraw to 50 zł (za żarówkę) i tyle, mam też mazde 6 z 2009 roku co prawda w dieslu, ale włożyłem tyle w to auto że sie żygać chce, a to alternator, a to problemy z filtrem czątek stałych (dodam że samochód nie bity bo od sąsiada kupiony i znałem jego całą historię). Teraz bede sprzedawał mazde i rozglądam się za suvem, ale nie myśle kupować nowszego niż 2004 rok, bo jeżeli kupisz auto dosyć wyeksploatowane do 2004 roku to dołożysz ze 2 tysiące i jest spokój, w nowszych tak już niestety nie jest (przynajmniej w moim przypadku) bo cały czas jakieś pierdoły sie psują :) myślę że mazda 6 tak rocznikowo 2002,2003 to najlepszy wybór bo jedyny minus tego auta to rdzewienie, bo tam nie ma się co psuć :)
MotoS
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Mazda 6, Toyota Celica
Silnik: 2.0 , 1.8 (143KM)
Paliwo: Inne
Rok produkcji: 2009

17 Lis 2014, 13:31

Dzięki za zainteresowanie :) Jeśli chodzi o astre w sedanie to dosyć podoba jest do najnowszej vectry, a vectrą sie nie da jeździć bo to auto stworzone do jazdy na wprost, na zakrętach słaba przyczepność i wydaje się podsterowne. Jeśli chodzi o Audi to o tych bublach mi nawet nie wspominajcie :P Owszem jeśli audi jest nowe to jest dobre, ale takie buble jakie są sprzedawane to są zazwyczaj graty, a pozatym mają bardzo bierną estetykę :) Myślę ża Mazda 6 jest dobrym samochodem, popytałem znajomego mechanika to bardzo zachwalał to auto :) Ale ciągnie mnie też troche do Avensisa bo ma bardzo elegancką sylwetkę, :)
miro7
Nowicjusz

Auto: aston
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietypowe auto do driftu
    Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...

17 Lis 2014, 18:26

MotoS napisał(a):mam też mazde 6 z 2009 roku co prawda w dieslu

mazdy 6 nie kupuje się z dieslem - podstawowa zasada
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Lis 2014, 22:28

Powiem tak, odkąd usunąłem DPF to mam spokój :D ale coś w tym jest że diesel zawsze był gorszy od benzyny jeśli chodzi o Mazdy :) ;) Silniki są tam bodajże od Forda, kiedyś były od francuzów, a w benzynie to są silniki japońskie, dlatego bezawaryjne ;)
MotoS
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Lis 2014, 22:38

MotoS napisał(a):Silniki są tam bodajże od Forda
Nie. W Mazdie 6 pierwszej generacji diesel miał wiele wspolnego z nieudanym 2.0 TDCI z Mondeo Mk3, jak bylo potem to nie wiem musiałbym poczytać. W Fordach są silniki PSA prócz 1.8 TDCI który był dobry od Mondeo Mk4 i Focusa Mk2 fl :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Lis 2014, 18:42

MotoS napisał(a):Powiem tak, odkąd usunąłem DPF to mam spokój :D

w takim razie uważaj na układ smarowania jeszcze, bo nie dając żadnych ostrzeżeń pada i zacierasz silnik
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

19 Lis 2014, 17:33

Dzięki za odpowiedź ;) Dobrze wiedzieć :) A istnieje metoda by sprawdzić czy wszystko działa ok ??
MotoS
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Lis 2014, 18:58

problemem jest zapychające się sitko olejowe (nie pamiętam czy na pompie czy gdzieś indziej). Rada, to częsta wymiana oleju (co 10tys. km) i wymiana tego sitka
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika