Sedan do 25tys zł

15 Lis 2014, 20:57

Witam, szukam sedana ewentualnie hatchbecka, który dobrze funkcjonuje razem z instalacją gazową, a zarówno jest mało awaryjny, cena to max 25 tys zł. Moje typy to Mazda 6, Toyota Avensis, lub Honda Civic, myślałem też o peugeot 407 (ale boje sie ze to bubel ,bo w końcu to francuz) . Proszę o wasze opinie oraz propozycje samochodów ;)
miro7
Nowicjusz

Auto: aston

15 Lis 2014, 21:20

miro7 napisał(a):ale boje sie ze to bubel ,bo w końcu to francuz

to akurat nie jest powód do degradacji, bo np 406 był ok ale 407 ma delikatny zawias i kapryśną elektronikę
miro7 napisał(a):Honda Civic

mam nadzieje, że myślisz o Civicu VII, a nie UFO
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

15 Lis 2014, 21:24

Myślałem o Civicu VIII, ale nie ufo tylko tym sedanie (który moim zdaniem nie wygląda najgorzej), np: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
miro7
Nowicjusz

15 Lis 2014, 23:14

nie dostaniesz tego Civica w cenie do 25tys. musiałbyś dołożyć ze 2-3tys. zł. Wg mnie warto, bo to udany samochód ale lubiane wsród złodziei i trzyma cenę, za swoją trwałość.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Lis 2014, 15:05

Dziękuję za odpowiedź :) A co powiedziałbyś o Mitsubishi Lancer X, bo słyszałem że benzyna dużo pali, a jak z awaryjnością , bo ten samochód jest stosunkowo tani jak na takiego japońca, więc może coś w tym modelu siedzi :P chodzi mi np: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
miro7
Nowicjusz

16 Lis 2014, 16:22

ten co wkleiłeś to pewnie jakiś powypadek z USA - w EU nie było silnika 2,0
Lancer X kosztuje podobnie jak Civic UFO czyli ok. 27k za silnik 1,8 z początku produkcji. 1,5 nie jedzie i dużo pali.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobre opony ciężarowe wpływają na biznes?
    Opony stosowane w transporcie drogowym stanowi do 5 proc. wydatków firmy, ale ma wpływ na 40 proc. wszystkich kosztów operacyjnych. Od jego jakości przy zakupie, fachowego serwisu przy montażu oraz i potem prawidłowej ...
    Jak kierowcy mogą zabezpieczyć się przed wirusem?
    Zagrożenie koronawirusem sprawia, że chętniej przesiadamy się do samochodów, unikając skupisk ludzi np. w komunikacji miejskiej. Własny samochód to teraz faktycznie najbezpieczniejszy środek transportu, pod ...

16 Lis 2014, 16:41

Może pomyśl o mało spotykanej Astrze III w sedanie :yes:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Lis 2014, 19:01

To już nie lepiej jak za 25 pchać się w wersje ze stajni VAG np Audi, Seat, Pastuch? :) I mniej i rezerwa zostanie w razie jakiejś wpadki.

Są ciekawostki przecież jak:

[link do oferty na Olx wygasł] może i kombiak, ale Audi to Audi :)

[link do oferty na Olx wygasł] najbardziej chodliwy towar na rynku, pastuch z navi DX

[link do oferty na Olx wygasł] na toledziaki patrzę kątem oka, ale tutaj akurat zacnie w wyposażeniu wygląda

Jak ja czytam Lancer i 25 tys to coś Ci powiem co mówi znajomy co mieszka 2 km ode mnie a ma taką maszynę. To wiecznie niekończąca się skarbonka za taką kasę, no chyba, że naprawdę komuś przypyli się z kasą, dziecko, choroba, nieszczęście, ale w to nie wierz. Nie Polakowi, potem tylko płacz i zgrzytanie zębów. Choć pociąg do Misia sercem faceta uzasadniony :)
wasilmono
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Audi
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2006

16 Lis 2014, 19:05

wasilmono napisał(a):Audi to Audi

i że niby to zaleta? przecież audi to auto dla ludzi nie mających pojęcia o motoryzacji chcących się pokazać przed sąsiadami - nic nie reprezentuje sobą ale typowy polaczek o nim marzy. I to B7 co wkleiłeś zdecydowanie za tanie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Lis 2014, 19:23

Chciałbym z tobą podyskutować, ale jak przeczytałem Audi to Audi.... odechciewa mi się. Pomijając złomy z Niemiec. Powiedz mi, Polakowi serce bije szybciej na jakie hasło?

Z wszystkich marek, na jakie?

Podaj mi przykład takiego postępu (nie podawaj mi Lexusa tylko) jakie dokonała marka poza Audi w światowym przemyśle. Zobacz na ceny i popyt. Audi to wzór. Może Ci się nie podobać, ale na 1.9TDI i takie hasła jak A4 i A6 powinieneś z szacunkiem podchodzić, nawet jeśli masz inny gust i gardzisz niemiecką motoryzacją. Żeby H**daj doszedł kiedyś, mimo że czapka z głów jak gonią Europę doszedł tam gdzie Audi to będzie cud. W sumie ile kopii robia Holeradaje z samej Audi skoro ona jest be.

Niektórzy nie kupują Audi tak jak jest w Twojej części Polski by się pokazać sąsiadowi, niektórzy po prostu lubią wozić swoją dupę w czymś bezpiecznym, eleganckim, ponadczasowym i przykuwającym spojrzenia właścicieli Holeradajów.

Ja np. nie mam czym szpanować. Sąsiedzi mają Porsche, Lexusy, BMW i mam jedno z gorszych aut na osiedlu domków a jakoś mnie to nie boli. Mają, stać ich, niech się im powodzi i gratuluję, może kiedyś będzie mnie stać. Mam to co mam. Nawet mam gaz, a oszczędności walę w elewację domu. Załamka.....
wasilmono
Nowicjusz

16 Lis 2014, 19:27

wasilmono napisał(a):eleganckim, ponadczasowym i przykuwającym spojrzenia
A ja po tym zdaniu wyplułem piwo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dzida nie ma co dyskutować z fanem Audi, bo i tak nie wygrasz 8)
Koniu
Forumowicz VIP

16 Lis 2014, 19:31

Powiedział właściciel Forda... Czemu się czepiacie Audic? Bo ich nie macie? Auto jak auto. Czy ja zaatakowałem wasze? :) No o co kaman?
wasilmono
Nowicjusz

16 Lis 2014, 19:33

Mój Ford przejedzie Twoje Audi 100 razy i dalej będzie jeździł 8)
Koniu
Forumowicz VIP

16 Lis 2014, 19:37

Ja wolę ten fragment :lol:
wasilmono napisał(a):Audi to wzór. Może Ci się nie podobać, ale na 1.9TDI i takie hasła jak A4 i A6 powinieneś z szacunkiem podchodzić, nawet jeśli masz inny gust i gardzisz niemiecką motoryzacją
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Lis 2014, 19:42

Lepiej Ci? :)

Jak zobaczyłem kiedyś w warsztacie wykitowane 1.9TDI czekając na swoją kolej z zarżnietym silnikiem i 650 tys na liczniku, a po podłączeniu kompa miało 800 tys to pisz sobie zdrowo. Nie mam takiego silnika, ale ceny wyzsze 1.9 niż 2.0 na aledrogo pokazuja ze jednak na przestrzeni lat ten silnik broni się sam :) Oczywiście TDCI forda są lepsze ;) no i te ceny fordów mmmmmm :) bajka ;)
wasilmono
Nowicjusz