Sedan do 55-60tys

12 Kwi 2025, 21:44

Cześć,
w najbliższym czasie planuję zakup auta do 55-60 tysięcy. Jedyne wymagania jakie mam to fajnie prezentujące się auto w sedanie ze stosunkowo niską awaryjnością i optymalnie najniższym przebiegiem. Osobiście zakochałem się w Talismanie natomiast wyczytałem, że jest to auto sprawiające dość dużo kłopotów właścicielom właśnie ze względu na awarie. Czy ktoś może się na ten temat wypowiedzieć? Jeśli nie Talisman, to myślałem jeszcze o Megance.
nacudzien
Obserwowany

13 Kwi 2025, 09:31

nacudzien napisał(a):Jedyne wymagania jakie mam to fajnie prezentujące się auto w sedanie ze stosunkowo niską awaryjnością
Ja bym tu niechętnie szedł w Renault i bardziej spojrzał na Mazda 6 lub np. Toyota Avensis lub Corolla.

nacudzien napisał(a):optymalnie najniższym przebiegiem
Oczywiście takie auta automatycznie będą miały wyższa cenę i o tym musisz pamiętać.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Kwi 2025, 18:17

A co Twoim zdaniem jest nie tak z Renault? Pytam z ciekawości, bo choć będzie to moje pierwsze auto to jednak w rodzinie przygoda z Renault trwa już wiele lat i w sumie zawsze bez większych problemów.
nacudzien
Obserwowany

13 Kwi 2025, 19:21

nacudzien napisał(a):w rodzinie przygoda z Renault trwa już wiele lat i w sumie zawsze bez większych problemów
Pytałeś o samochód ze stosunkowo niską awaryjnością w budżecie jaki posiadasz więc podałem Ci przykłady które według mnie będą dużo lepszym rozwiązaniem od Renault. Oczywiście decyzja należy i tak do Ciebie :wink: To że masz w rodzinie Renault i nie ma z nim problemów to ok nie wiemy jaki to model, rocznik, silnik itd.

Możesz jeszcze wziąć pod uwagę to że rocznikowo kupisz Renault nowsze od aut które poleciłem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35