Witam,
przymierzam się do zakupu samochodu i chciałbym się zwrócić o pomoc/ poradę gdyż od paru tygodni przeglądam ogłoszenia oraz czytam artykuły o konkretnych modelach jakie wstępnie wybrałem co na ten moment nie ułatwia mi wyboru
![Uśmiechnięty :)]()
.
Kwota jaką planuję przeznaczyć na samochód to ok 65 tyś, jeżeli będzie taka potrzeba jestem w stanie dołożyć jeszcze 5 tyś.
Szukam auta raczej tylko w sedanie w miarę młodego od ok 2014, jeżeli chodzi o moc to od 150 KM w górę, potrzebuję samochodu dynamicznego o dobrym prowadzeniu oraz oczywiście wygodnego. Samochód będzie służył do pokonywania tylko długich dystansów, rocznie ok robię 30-40 tys km więc preferowany będzie tutaj diesel. Celuję raczej w skrzynię automatyczną. Jeżeli chodzi o koszty utrzymania, części- żeby nie były gigantyczne i nie powodowały dużego uszczuplenia portfela.
Moje typy to:
1)Peugeot 508 2.0 180KM
2) Ford Mondeo MK5 2.0 150 lub 180 KM ( tutaj obawiam się automatu)
3) Kia Optima 1.7 VGT CRDI 141KM ( to auto bardzo mi się podoba, moja obawa co do tego egzemplarza to moc w połączeniu z automatem a wielkość samochodu)
Z góry dziękuję za pomoc, spostrzeżenia lub przedstawienie innych samochód które byłyby godne uwagi.