REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
piotrmalenik napisał(a):Szukałem Lexusa i Volvo, a przy okazji wpadł tam jakiś temat awaryjności skrzyń w Volvo oraz temat utrzymania GS (jeśli chodziło o III gen?).
piotrmalenik napisał(a):Może to dziwnie zabrzmi ale też przy obecnej sytuacji w naszym kraju nie chciałbym pakować się w coś co naruszy mi mocno portfel przy ewentualnych naprawach (patrząc na najczęstsze czy najdroższe usterki w danym modelu) więc co byłoby najtańsze z tych pozycji w kwestii utrzymania?
piotrmalenik napisał(a):co byłoby najtańsze z tych pozycji w kwestii utrzymania?
wydało się z kim dzieliłbym celęInvi napisał(a):Alfa gt z tym silnikiem to materiał na inwestycję a nie daily. Jakbyś założył do tego lpg to osobiście bym cię zamordował
mike napisał(a):O Lexusie i Volvo już koledzy wyżej napisali, ja dołożę jeszcze, że przy Twoim wzroście może Ci być w nich ciasno.
to prawda, ale jeździć na co dzień krową s80 po mieście... Jako posiadacz Volvo sam wiesz, że te auta są zwrotne jak tankowce z niesprawnymi steramiOssy napisał(a):Hot-hatch niestety nie spełni tych wymagań:
"(skrzypiące uchwyty od drzwi, słabe wygłuszenie przy >130km/h oraz kiepskie audio)