REKLAMA
Szukam auta z budżetem 35-40tys. zł. Będę głównie poruszał się nim po mieście plus 1-2 razy w miesiącu trasa (300-400km). Mam 192cm wzrostu więc szukam czegoś 'wygodnego'. Maksymalnie gabarytów A6/E60/W211.
Do tej pory jeździłem samochodami z silnikami V6 + lpg, chciałbym przy takiej opcji zostać, automat też mile widziany.
Zakręcił mi się przez pewien moment Peugeot 508 z 1.6 (jako takie pójście w coś zwyklejszego od poprzedników) o ile fotele bardzo na plus to jakość wykończenia (skrzypiące uchwyty od drzwi, słabe wygłuszenie przy >130km/h oraz kiepskie audio) to zbytnio nie urzekła mnie ta pozycja.
Ale do rzeczy, czego oczekuję od auta:
-możliwości montażu instalacji LPG (tylko nie na zasadzie, że nie da się albo jest dotrysk PB, ma być silnik, który dobrze znosi LPG)
-skrzynia automatyczna ale nie jest to warunek konieczny
-moc powyżej 200KM (chociaż nie wiem jak się do tego odnieść w perspektywie osiągów czy odczuć z jazdy, bo nie koniecznie 200KM może być demonem prędkości, jeśli mogę się odnieść to sprint do setki w okolicach 7-8s.)
-nadwozie coupe, sedan, hatchback
-budżet 35-40 tysięcy jest na samo auto, pakiety startowe czy LPG wliczam oddzielnie.