Sedan/hatchback do 20 tys z LPG

Wczoraj, 23:47

Cześć, rozpocząłem poszukiwania auta w budżecie 20 tys (możliwa dopłata kilka tys do czegoś wartego uwagi)
Auto byłoby wykorzystywane na dojazdy do pracy 10-20 km w jedną stronę. Sporadyczne trasy za granicę.
Wymagania: sedan/hatchback, ekonomiczność i bezawaryjność wiadomo. Na początku byłem otwarty na diesla, jednak ostatnio podjąłem decyzję o benzynie+lpg.

Auta które miały moją uwagę:
- Volvo S60 2.5T sedan (dużo trudu, żeby znaleźć coś wartego uwagi w tym budżecie)
- Chevrolet Cruze (tutaj opinie o wysokich kosztach części oraz spalaniu)
- Mazda 3 (tutaj nieszczęsna korozja)

Przewinęło się jeszcze wiele aut jednak te zachęcają też wyglądem - jednak im więcej czytam, tym większy mętlik pojawia się w mojej głowie laika :bored: . Jakie auta polecacie w moim przypadku?
rich
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Carsharing: auta na minuty i ekologia
    Kiedyś uznawaliśmy, że samochód koniecznie trzeba mieć. Był przede wszystkim wyznacznikiem statusu właściciela. Dziś jesteśmy świadkami dynamicznych przemian na rynku, całkowitej zmiany sposobu myślenia. Samochodu ...
    Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...