Sedan/kombi, diesel - do 30 tys.

który najodpowiedniejszy do 30 000 zł?

Renault Laguna II FL
1
17%
Nissan Primera P12
1
17%
VW Passat B5 FL
4
67%
Ford Focus Mk2
0
Brak głosów
Seat Leon I
0
Brak głosów
Razem głosów : 6

30 Sie 2009, 21:01

Witam. Zastanawiam się nad zmianą samochodu. Dostępne fundusze to 30000 zł. Wymagane parametry:
- wyprodukowany po 2003 roku
- przebieg do 100 000 km
- diesel
- bezwypadek
- skrzynia manualna

Już patrzyłem na Renault Laguna II FL, Nissana Primere P12, VW Passata B5 FL, Forda Focusa Mk2 i Seata Leona I.
Inter sempre nel mio cuore

4 volte campione d'Italia
|Pele|
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

30 Sie 2009, 22:44

Alfa 156. Za 30000 znajdziesz już egzemplarz po liftingu w 2003r więc stosunkowo młody i przebieg też nie powinien przekraczać 100tyś. Co do silnika to zależy ile mocy potrzebujesz: 1.9JTDm 140km albo 2.4JTDm 175km. Spalanie jest podobne, ale 2.4 może być droższy w ubezpieczeniu i jak jest sprowadzony to chyba akcyza jest 18,6% więc wyjdzie trochę drożej. Ale auto godne uwagi tylko trzeba znaleźć dobry egzemplarz.
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Sie 2009, 23:23

Na pewno zapomnij że passat czy laguna będą miały przejechane do 100tys , bardzo mało jest takich egzemplarzy !!! a jeśli już to miały kolizję , chodź wiadomo że trafiają się też pewne egzemplarze . Auto spełniające twoje kryteria jest strasznie ciężko znaleźć , a zadbane egzemplarze kosztują sporo !!! także np passata to myślę żę w takim stanie dostaniesz 2001r
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

31 Sie 2009, 00:40

Passata rzeczywiście nie mogłem znaleźć z przebiegiem poniżej 100 tys. Jednak Renault było pare ofert, ale jak już dochodziło do oględziń to pozostawały sporo do życzenia. Kamilp, interesowałby mnie bardziej ten pierwszy silnik. Alfa na pewno bardzo interesująca, ale nie wiem jak jest z trwałością poszczególnych podzespołów.
Inter sempre nel mio cuore

4 volte campione d'Italia
|Pele|
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System odzyskiwania energii kinetycznej - KERS
    Firma Volvo Car Group zakończyła obszerne testy drogowe systemu odzyskiwania energii kinetycznej – KERS. Rdzeniem tego rozwiązania jest koło zamachowe z włókna węglowego. KERS jest lekki, wydajny, obniża spalanie, ...