Sedan/limuzyna full opcja do 60tys

28 Maj 2011, 11:49

Witam szanownych forumowiczów. Mój problem polega na tym,że posiadam oszczędnosci calego mojego życia(60tys) i chcialbym zakupic jakis piekny sedanik do tej kwoty, z pełnym wyposażeniem.Ale...boje sie podjać jakakolwiek decyzje poniewaz duzo sie naczytalem o różnych przekretach z autami i niechcialbym utopic swoich ciezko zarobionych pieniedzy.... Moje typy to Audi a4/a6 citroen c5 2008r (ale maja strasznie duzy przebieg) no i oczywiscie bmw serii 5, ale martwi mnie naped na tyl( nigdy nie jezdzile i nie wiem jak to jest zima). Sammochd ten planuje uzytkowac 5-7 lat gdyz w drodze jest maly niunius :) a potem kupi sie cos wiekszego jak dziecko podrosnie. Moja prosba dotyczy porady , na ktore modele warto zwrocic uwage aby tych pieniedzy nie wyrzucic w bloto. Dziekuje i pozdrawiam.
malinalukasz14
Nowicjusz

Miejscowość: polska

28 Maj 2011, 11:55

Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

28 Maj 2011, 18:45

jeżeli przez całe życie uzbierałeś 60 tys. to przed zakupem pomyśl jeszcze o utrzymaniu takiego samochodu bo może sie okazać że nie dasz rady z kosztami. ta 5 o której piszesz jest droga w utrzymaniu, dla niektórych wręcz szokująco:)
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

28 Maj 2011, 18:49

Audi czy BMW za 60k zl bez AC to wg mnie glupota do kwadratu, bo latwo stracic takie autko...

Alfe 159 JTD mozna kupic z 2007/2008 roku za jakies 40k zl. Toyota Avensis jest fajna, tak samo Lexus IS.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

29 Maj 2011, 10:08

malinalukasz14 napisał(a): bmw serii 5, ale martwi mnie naped na tyl( nigdy nie jezdzile i nie wiem jak to jest zima).

Jest zabawa i jest fajnie :mrgreen:
A tak na poważnie to nie ma czego się obawiać, bo przecież masz kontrolę trakcji i inne systemy które Cię wspomagają.
Ja bym właśnie szukał E60 na twoim miejscu :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

29 Maj 2011, 21:02

malinalukasz14 napisał(a):Mój problem polega na tym,że posiadam oszczędnosci calego mojego życia(60tys) i chcialbym zakupic jakis piekny sedanik do tej kwoty, z pełnym wyposażeniem

Decyzja jest oczywiście Twoja, ale czy nie myślałeś o tym, aby nie wydawać takich oszczędności na samochód na którym na pewno stracisz? Czy nie przekonuje Cię kupno samochodu za 30-40 tys. zł? Zastanów się nad tym, bo samochód nie jest inwestycją, to skarbonka, którą jeszcze w dodatku mogą Ci ukraść.

malinalukasz14 napisał(a):Sammochd ten planuje uzytkowac 5-7 lat gdyz w drodze jest maly niunius

To może od razu kombi? Sedany to fajne samochody, mają nawet spore bagażniki, ale wąski otwór załadunkowy. Kombi mają tą przewagę, że do bagażnika jest łatwy dostęp, a na wózek i inne pierdoły potrzebujesz dużo miejsca.

Do 60 tys. zł może weźmiesz pod uwagę Hondę Accord najnowszej generacji, albo Toyotę Avensis (pieknie stylistycznie auta właśnie w wersjach kombi). Zastanów się też nad BMW serii 3 E90 również w kombi.

Z tańszych to Skoda Octavia, VW Passat, Ford Focus.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z dzieckiem na wakacje - podróż w samochodzie
    Wyjazd na rodzinne wakacje często oznacza pokonanie setek kilometrów samochodem, aby dotrzeć do celu. Przejechanie kilku godzin w aucie bywa trudne i męczące, zarówno dla kierowcy jak i pasażerów, w szczególności ...

29 Maj 2011, 23:48

ja proponuje kupic albo nową skode octawie z TSI pod maska albo coś znacznie tanszego PS po zakupie pamietaj że 10 tyś wyżuciłeś w błoto , nie kupuj bmw e60 bo się psuje , mercedesy nowe również , 2.0 tdi na commonrailu również :) sciagnij z niemiec za 30 tyś bitego passata b6 1.9 105km i smigaj nim 10 lat :) szkoda wydawać kupe kasy na auto skoro są to oszczędnosci życia , kup lepiej coś tanszego i wyjedz na wakacje z rodziną :)

nie wiem co doradzić , bo za 60 tyś można wiele , ale nie zawsze sie opłaca wydawać wszystko aby dokładać więcej niż się pużniej ma :)

pozdrawiam
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska