Sedan pod LPG w granicach 20/30 tys.

18 Lip 2019, 17:37

Witam was czytałem trochę tematów na forum jednak żaden do końca nie zaspokoił mojej ciekawości dlatego pisze swój post.
Otóż szukam jakiegoś sedana w przedziale cenowym 20/30tys tak wiem że jest to duży przedział ogólnie chciałbym dać za auto do 25tys ale jeżeli będzie ono warte dołożenia kilka tys. to je dołożę.
Moim głównym kryterium jest dobre znoszenie LPG. (auto od razu szło by do zagazowania)
Na tą chwile myślę nad Audi A4 B7 z 1.8T czytałem że ten silnik dobrze znosi gaz i sam w sobie nie ma wielkich wad.
Po głowie chodzi mi też BMW e90 2.5 218KM ale nie wiem czy warto pchać się w BMW o tolerancji lpg słyszałem wiele negatywnych opinii a i samo serwisowanie tego auto do tanich nie należy...
Tutaj też pytanie do was co wy byście polecili w tym przedziale
Chciałbym żeby auto było też dobrze wygłuszone jakiś czas jeździłem E81 i tam wygłuszenie jak dla mnie było na prawdę na dobrym poziomie miło by było żeby w moim nowym aucie było podobnie.
Za każdą opinie/pomoc serdecznie dziękuje :D :D
MeffjuG
Nowicjusz

18 Lip 2019, 18:17

Nie wiem jak mocny silnik potrzebujesz ale z takich całkiem fajnych i mało awaryjnych samochodów sprawdziłbym np. Toyotę Corollę z silnikiem 1.6 Valvematic one dobrze tolerują instalację LPG.

Myślę, że znalezienie Audi z tym silnikiem to spory problem bo nie było ich aż ta dużo jak we wcześniejszej generacji tego modelu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Lip 2019, 18:22

MeffjuG napisał(a):Na tą chwile myślę nad Audi A4 B7 z 1.8T czytałem że ten silnik dobrze znosi gaz i sam w sobie nie ma wielkich wad.

Największą wadą tego auta są jego użytkownicy. I w sumie to, że przepłacisz

MeffjuG napisał(a):Po głowie chodzi mi też BMW e90 2.5 218KM ale nie wiem czy warto pchać się w BMW o tolerancji lpg słyszałem wiele negatywnych opinii a i samo serwisowanie tego auto do tanich nie należy...

W ałdi również tanio nie będzie, szczególnie, że odsetek strupów na rynku jest spory. E90 ogólnie spoko (nie wiem jak tam z cenami 325) no ale z tymi kosztami trzeba się liczyć.

Ode mnie 3 propozycje, linki totalnie przykładowe. Chociaż i tak podejrzewam, że jeśli zaczynasz od bmw/ałdi to te odpadną na starcie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

20 Lip 2019, 13:45

Cichy77 napisał(a):Nie wiem jak mocny silnik potrzebujesz ale z takich całkiem fajnych i mało awaryjnych samochodów sprawdziłbym np. Toyotę Corollę z silnikiem 1.6 Valvematic one dobrze tolerują instalację LPG.

Ogólnie dzięki za polecenie tej Toyoty zewnątrz nie wygląda źle muszę się przejechać i zobaczyć jak wygląda na żywo ale na pewno okej opcja
Co do silnika chciałbym około 150KM ale nie jest to dla mnie priorytetem
MeffjuG
Nowicjusz

20 Lip 2019, 13:50

Invi napisał(a):Ode mnie 3 propozycje, linki totalnie przykładowe. Chociaż i tak podejrzewam, że jeśli zaczynasz od bmw/ałdi to te odpadną na starcie.

Dzięki za propozycję. Ogólnie nie lubię Volvo ani z wyglądu ani z wyposażenia w środku więc ten model odpada.
Mondeo wygląda bardzo fajnie z zewnątrz ale nie wiem jak środek też muszę przejechać się i zobaczyć na własne oczy.
Nie wiem dużo osób odradza Renault możesz mi trochę przybliżyć jak wygląda sprawa z silnikami awaryjnością tego modelu ?
MeffjuG
Nowicjusz

20 Lip 2019, 16:59

MeffjuG napisał(a):Na tą chwile myślę nad Audi A4 B7 z 1.8T czytałem że ten silnik dobrze znosi gaz i sam w sobie nie ma wielkich wad.

myśleć możesz...ale weź to znajdź , mi się udało sprowadzić w ostatnich 3 latach 3szt takich A4 B7 1.8T w fajnym stanie i z małymi przebiegami jeszcze , jedną nawet tutaj wystawiłem....i napisałem 3...2...1... start, :lol: to już praktycznie jest biały kruk na zachodzie i schodzi na pniu, po sprzedaży tydzień jeszcze za moją dzwonili :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator - prawo jazdy kat. "B" + przyczepa
    Jak ciężką mogę ciagnąć przyczepę mając prawo jazdy kategorii"B"? Czy mogę jechać z przyczepą kempingową? Czy przyczepa musi posiadać hamulec najazdowy? Jak policzyć czy jazda z przyczepą jest zgodna z prawem?

20 Lip 2019, 17:12

andrewb25 napisał(a):myśleć możesz...ale weź to znajdź , mi się udało sprowadzić w ostatnich 3 latach 3szt takich A4 B7 1.8T w fajnym stanie i z małymi przebiegami jeszcze , jedną nawet tutaj wystawiłem....i napisałem 3...2...1... start, to już praktycznie jest biały kruk na zachodzie i schodzi na pniu, po sprzedaży tydzień jeszcze za moją dzwonili

Możesz coś polecić prócz tego co już zostało napisane ?
MeffjuG
Nowicjusz

21 Lip 2019, 13:36

Renault Laguna 2.0T
Saab 9-3 2.0T
Honda Accord 2.4
Ford Mondeo 2.5T
Peugeot 407 3.0
Mercedes C230K/C320
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0