[10 000] Sedan

03 Sie 2017, 11:19

Witam wszystkich.
Jak w temacie szukam czegoś w okolicach 10k. Przesiadam się teraz z hatchbacka więc co do segmentu jestem pewien. Dużo myślałem , dużo czytałem i dalej nie mogę się zdecydować . Pierwsza na l iście była Alfa 156 , liczyłem że znajdę fajny egzemplarz w okolicach takiej kwoty. Ale jak wspomniałem już nie jestem taki pewien co do tego
Wymagania to klimatyzacja , komfort jazdy. trochę mocy też by się przydało
Nie będę pisał tu o bezawaryjnym silniku bo z każdym samochodem będzie coś do roboty. Nie chce pasatów ani golfów. Na początku myślałem nad dieslem ale to chyba zły pomysł . Dużo jeżdżę po mieście jakieś 100km dziennie więc chyba postawię na pb.
kapski
Nowicjusz

Auto: nie mam

03 Sie 2017, 11:23

Te 100 km w mieście to za jednym zamachem, czy jedziesz, gasisz, jedziesz, gasisz?

AF 156 to tylko w dieslu, albo V6.
Mondeo, 406, S40, Saab, Vectra.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

03 Sie 2017, 11:49

W zasadzie to praca . Coś w rodzaju dostawcy. czyli gaszę , jeżdżę ...W weekendy zdarzają się dalsze trasy
Coś wiecie o Roverach ? Może 75 ?

saab: o jaki model ci chodzi ?
kapski
Nowicjusz

03 Sie 2017, 22:49

Kolega galakty z tym saabem niech się nie rozpędza bo za 10k to kupi pierwsze wersje z turbo gdzie panewki wycierały się jak tanie jeansy na tyłku. Z alfa się zgodzę że tylko diesel tam wchodzi w grę bo bezyniaki w Alfie były awaryjne. Mondeo 2.0 fajnie tu pasuje. Można by jeszcze dorzucić Avensis 1.8 110km. A o roverze z nikim silnikiem pytasz???? Ogólnie auta takie se niektore części są mocno drogie i mogą dać po kieszeni ogólnie tańsza wersja jaguara. Zlepek z różnych marek bo trochę szło z Accorda trochę z BMW pewnie coś tam jeszcze się znajdzie innego z innej marki. Każda jednostka miała jakieś droższe przypadłości, ogólnie od siebie nie polecam
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sie 2017, 11:57

volvo s60. dostanę jakiś fajny egzemplarz w tej cenie ?
kapski
Nowicjusz

04 Sie 2017, 12:21

Kwota ok.10 tyś na S60 to wg mnie troszkę mało, jeśli już to S40.
velcapone
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 104
Auto: Subaru Legacy
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dobry akumulator prosto z półki
    Nie zawsze to co stoi na sklepowej półce jest tym czym naprawdę powinno być. Akumulator jest na tyle specyficznym produktem, iż wraz z upływem czasu może utracić część swoich właściwości. Niestety, dość często zdarza ...
    Testy wodorowej Toyoty Mirai w Chinach
    Toyota rozpocznie testy wodorowego sedana Mirai w Chinach. Firma sprawdzi możliwości adaptacji tej technologii w Państwie Środka. Jednocześnie japońska firma zadeklarowała, że wybuduje stację tankowania wodoru w swoim chińskim ...