Sedan w dieselu

20 Cze 2009, 20:03

Witam
Szukam wiekszego auta w dieselu i zeby mial troche elektroniki.
Zastanawiam sie nad:
1. Peugeot 406 1.9 tdi
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lub
2.audi a4
lub
[link do mobile.de wygasł]
3.alfa romeo 147
lub
[link do mobile.de wygasł]
4.Mitsubishi Galant 2.0 TDI
5.Opel Vectra

Co sadzicie o tych samochodach. Który waszym zdaniem bedzie najlepszy i dlaczego?
a moze jakis inny?
robson0801
Nowicjusz

Miejscowość: chodziez

20 Cze 2009, 20:08

Ta alfa romeo 146 to ma licznik raczej cofany bo 20 000 km to o wiele za mało na 11 letniego diesla
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 20:19

Licznik w Alfie wycofany solidnie, Ja polecałbym zostać przy 406 lub A4 choć 406 będzie sporo młodsza niż A4 za te same pieniądze.
406 1.9 TDi nie ma chyba koła dwumasowego więc 1500 zł zostaje w kieszeni jeśli nie było ono wymieniane.
Poza tym moim zdaniem 406 ładniejsza.
stasiowski121

20 Cze 2009, 20:50

Problem z Peugeotem 406 Td(wtrysk pośredni) jest taki,że bardzo,bardzo trudno jest znależć egzemplarz w takim stanie ,że odpaliłby podczas mrozów(wyeksploatowanie),dlatego jeśli coś kupować samochód zimą! :!: Celowałbym w PEUGEOTA wiem,że samochody z AUSTRII przybywają zadbane,AUSTRIACY nie są mordownikami,przejeżdżając przez ten kraj dziesiatki razy oglądalem wiele starych samochodów wyglądających elegancko ,nigdy nie widziałem szrota!Austriacy samochody serwisują .Ta Alfa ,ktoś się pomylił i napisał 20 zamiast 200 kkm.PEUGEOTY 406 najlepsze są z lat 98-2001,pamietaj tylko bez komputera BSI(kłopoty).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować samochód do jazdy podczas zimy?
    W zimie przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Trzeba pamiętać o konieczności oczyszczenia samochodu ze śniegu i lodu, a także ...