Sedan z dieslem

01 Mar 2008, 17:42

Powoli przymierzam się do zmiany samochodu.Biore pod uwagę samochód nowy lub roczny(oferta brokera albo salonu samochodowego).Pod uwagę biore:
BMW 320d
Audi A4 2.0 TDI
Lexus IS 220d
Alfa Romeo 159 1.9 JTD
Mercedes C klasy CDI(nie pamiętam jakie ma oznaczanie dokładnie)
Narazie rozglądałem się wśród samochodów nowych tutaj najlepiej cenowo wypada BMW Alfa i Lexus.Mercedes i Audi ciut drożej wychodzą.Narazie znalazłem jednego brokera który sprzedaje roczne Mercedesy i Audi.Cenny są bardzo korzystne.
Z góry dziękuje za wszystkie porady i pozdrawiam.
ps:nie przekonują mnie argumenty w stylu na BMW lecą laski i można driftować na rondzie :D.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

01 Mar 2008, 19:02

Polecam Audi, małe, dynamiczne i co tu dużo pisać to AUDi. Jeżeli chodzi o silnik 2.0 Tdi, to miałem pare opini, że jest gorszy od 1.9 TDI..oczywiście pod wzgledem technicznym..ale 140 km..to juz troche jest:)
piotrekgo2
Nowicjusz

01 Mar 2008, 19:48

bezawaryjność nie jest dla mnie pierwszą rzędna sprawą.Bardziej cennie sobie kulture pracy,wyciszenie itd.:)
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

02 Mar 2008, 16:24

może mercedes klasa C W204..
piotrekgo2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...