Sedan z dieslem

01 Mar 2008, 18:42

Powoli przymierzam się do zmiany samochodu.Biore pod uwagę samochód nowy lub roczny(oferta brokera albo salonu samochodowego).Pod uwagę biore:
BMW 320d
Audi A4 2.0 TDI
Lexus IS 220d
Alfa Romeo 159 1.9 JTD
Mercedes C klasy CDI(nie pamiętam jakie ma oznaczanie dokładnie)
Narazie rozglądałem się wśród samochodów nowych tutaj najlepiej cenowo wypada BMW Alfa i Lexus.Mercedes i Audi ciut drożej wychodzą.Narazie znalazłem jednego brokera który sprzedaje roczne Mercedesy i Audi.Cenny są bardzo korzystne.
Z góry dziękuje za wszystkie porady i pozdrawiam.
ps:nie przekonują mnie argumenty w stylu na BMW lecą laski i można driftować na rondzie :D.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

01 Mar 2008, 20:02

Polecam Audi, małe, dynamiczne i co tu dużo pisać to AUDi. Jeżeli chodzi o silnik 2.0 Tdi, to miałem pare opini, że jest gorszy od 1.9 TDI..oczywiście pod wzgledem technicznym..ale 140 km..to juz troche jest:)
piotrekgo2
Nowicjusz

01 Mar 2008, 20:48

bezawaryjność nie jest dla mnie pierwszą rzędna sprawą.Bardziej cennie sobie kulture pracy,wyciszenie itd.:)
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

02 Mar 2008, 17:24

może mercedes klasa C W204..
piotrekgo2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...