Sedan za ok.20 tys. zł.

14 Kwi 2016, 15:58

Witam poszukuje samochodu za około 20 tys zł.Oczywiście mogę dorzucić max do 5 tys ,ale to ostateczność. Szukam sedana w benzynie lub gazie.Miałem kupić Volvo S40 II z silnikiem 2.4, lecz po dłuższym zagłębieniu się w temat sam już nie wiem co kupić.Zastanawiałem się także nad: Mazda 6 (ponoć szybko gnije), Honda Accord,Volvo S60 oraz Mercedes C W203. Od samochodu wymagam niezawodności i wygody. Preferuje skrzynie manualna,ale może być automat. Silnik nad jakim myślałem to 2.0 do 2.5.Chciałbym pojeździć nowym samochodem przez około 5 lat.Jestem z województwa zachodniopomorskiego. Pozdrawiam i czekam na pomoc.
Pono
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 323F BA
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

14 Kwi 2016, 17:07

S40 jest znośna w utrzymaniu ale nie rozpieszcza przestrzenią, S60 jest trochę większe (szczególnie dla pasażerów z tyłu) i troszkę droższe w utrzymaniu. Wolnossące 2.4 to dobra opcja dla S40 a jeśli chcesz dynamiczniej pojeździć S60 to celuj w 2.5T. S60 w tym budżecie będzie starsze od 40 o +/- 2 lata.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

15 Kwi 2016, 13:05

A co myślicie ot tych dwóch samochodach:
[link do oferty na Allegro wygasł]
oraz
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co do pierwszego to zastanawiam się jak działa napęd 4x4 przy tym silniku oraz czy nie będzie problemów z rdzą.Drugi zaś jest już po lifcie więc rdzy powinno nie być,ale czy silnik do tej budy nie jest za mały?Jak ze zrywnością przy tej budzie?
Pono
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 323F BA
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działają nowe funkcje bezpieczeństwa czynnego?
    Lexus przedstawił szczegółowe informacje o nowych funkcjach pakietu bezpieczeństwa czynnego Lexus Safety System + A, w które wyposażona została piąta generacja flagowej limuzyny Lexus LS. To kolejny krok w stronę ...
    Luxury Sedans, Midsized - Audi A6
    Czasopismo "Consumer Reports" ogłosiło Audi A6 najlepszym samochodem w kategorii luksusowych sedanów średniej wielkości - "Luxury Sedans, Midsized". Redakcja magazynu oceniała właściwości jezdne, jakość wnętrza, zużycie ...