Segment C/D - do 40k

07 Lis 2019, 22:29

Po długich poszukiwaniach, znalazłem swój egzemplarz.
Padło na 508 2.0 HDi. :D
Zobaczymy jak się będzie sprawował
adamura88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 1985
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

08 Lis 2019, 18:43

Powodzenia, no a 508 z 2.0 HDi to obecnie chyba jeden z najlepszych zakupów jeśli chodzi o cenę vs. to, co otrzymujesz.
Który rok (polift?) i jaka wersja silnikowa? Jak pierwsze wrażenia?
tomekdk

08 Lis 2019, 19:01

Grudzień 2013, zarejestrowany już w 2014. Serwisowany tylko w ASO, salon PL, 89k km. 163KM. Bezwypadkowy i bezkolizyjny. Brak incydentów w raportach.
W środku praktycznie jak nowy. Z zewnątrz kilka odprysków i rys.

Pozytywnie zaskoczony zawieszeniem. Określiłbym je jako niemieckie. Czyli dość sztywno, ale jeszcze nie taczka :D
Skrzynia biegów raczej lepiej pracuje w Mondeo MK4, ale testowałem ją tylko na postoju.
W 508 nie ma tego efektu wklikiwania się.
Dynamika jest spoko. Spalanie niskie, mimo tego, że trzymam na trochę wyższych obrotach. Średnia z mojego 1k km to 5,5l, trochę miasta, ale w większości trasa szybkiego ruchu.
adamura88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 1985
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renowacja zniszczonej skórzanej tapicerki
    Chciał bym się z Wami podzielić wiedzą na temat renowacji skórzanych tapicerek. Mam za sobą ok. 20 odnowionych foteli, kilka kanap tylnych, boczków drzwiowych oraz kierownic. Właściwie uczyłem się na własnych ...
    Nowy Lexus IS z nowym przestronnym wnętrzem
    Kluczowymi założeniami programu rozwojowego nowej generacji modelu IS były wiodąca w segmencie przyjemność prowadzenia, wyrafinowany komfort oraz intuicyjność obsługi urządzeń pokładowych. Znalazło to swoje odzwierciedlenie ...