Seicento - problem z hamowaniem - pompa?

15 Kwi 2010, 21:42

Witam,

Mam problem z hamulcami. Działają mi tak jakby były zapowietrzone, a czasem podczas hamowania słychać takie "pyk" pod podłogą gdzieś, sam nie wiem... Wymieniłem dziś cylinderek z tyłu bo wydawało mi się ze to wina tego bo tak jakoś cieżko chodził i odpowietrzylem ale niestety. Problem pojawia sie dalej, kolejne podejrzenie padło na pompe w której może nie działac jedna sekcja bo to jest tak jak sie wciska pedał to mam wrazenie, ze 1sza sekcja przepuszcza, a druga dopiero łapie...

Miał ktoś podobny przypadek? A może ktoś coś poleci?

Pozdro
Saphire
Nowicjusz

Miejscowość: Kce
  • 15 Kwi 2010, 22:05

Saphire napisał(a):Miał ktoś podobny przypadek? A może ktoś coś poleci?

Podjedz na SKP niech zmierzą siły hamowania i będziesz wiedział co jest ...
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

16 Kwi 2010, 10:27

Migi60 napisał(a): Podjedz na SKP niech zmierzą siły hamowania i będziesz wiedział co jest ...

byłem, prawe tylne koło praktycznie nie hamuje. wymieniałem w nim cylinderek bo wcześniej już nie hamował ale nie pomogło.

Przy włączonym silniku na luzie i wciskaniu pedału hamulca zwiekszają sie obroty... powiedziano mi, że to serwo... ale serwo wydaje sie byc dobre bo po wcisnieciu hamulce pare razy przy wylaczonym silniku hamulec twardnieje, a podczas uruchomienia silnika pedał hamulce znowu robi sie miękki.. czyli co? pompa?
    Saphire
    Nowicjusz

Miejscowość: Kce