Seicento wgniecony błotnik, czy da się naprawić?

27 Kwi 2015, 15:17

Witam jak w temacie autko dziewczyny początki z motoryzacją i pierwsze wgniecenia i moje pytanie jest takie czy da się ten element odkręcić jeśli ktoś by powiedział gdzie są śruby mocujące i czy trzeba ściągać zderzak byłbym wdzięczny , ogólnie lakier nie jest uszkodzony tylko jest to wgniecenie , czy po zdjeciu elementu i wyklepaniu młotkiem gumowym od wewnątrz będzie dobry efekt ?:) dodaje foto i z góry dziekuje za odpowiedzi :)
Pozdrawiam :)
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

17 Maj 2015, 21:09

Ten błotnik da się odkręcić widać takie jakby linie do okoła. Mi się wydaję że śruby powinny być zlokalizowane w komorze od śilnika. Do okoła. Poszukaj w tej komorze śrub co trzymają ten błotnik. Zabardzo się nieznam.
Jakubw27
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 13 06 1999
Przebieg/rok: 26tys. km
Auto: Audi rs6
Silnik: 4.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

28 Maj 2015, 09:12

śruby da się odkręcić,nie wiem jedynie czy lokalizacja w komorze silnika to słuszny trop. Znasz się w ogóle na tym,poradzisz sobie z takimi naprawa i blacharskimi? Bo jeżeli nie to wg mnie lepszym zdaniem będzie wizyta u blacharza,koszty nie powinny być duże.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Typ: Hatchback

09 Cze 2015, 12:54

Niemal wszystko da się naprawić w tym również uszkodzenie jakie widnieje na zdjęciu,wystarczy znaleźć dobrego blacharza czy lakiernika,bo same elementy znajdziesz w sklepach internetowych,tym się zajmujemy na co dzień i chętnie pomożemy.
Eperfekt
Początkujący

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Seat
Silnik: Ibiza 1.9
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2003