Sekwencja do almerki II to dobry pomysł?

28 Lut 2012, 10:43

Witam,

Kupuje właśnie auto i szukam oszczędności. Wybór padł na Almere II roczniki 2001-2003 na oko i bardzo proszę o podpowiedź czy warto montować tam instalacje sekwencyjną i jeśli tak to jaką. Biorę pod uwagę 2 silniki 1,5 i 1,8 - który lepszy ewentualnie do zagazowania? Alternatywą dla Almerki jest Astra II i wiem że dużo lepiej lpg się tam sprawuje,no ale zakochałem się w Almerce.

Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi profesjonalistów:)
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

28 Lut 2012, 19:53

Czy się opłaca to już zależy ile km rocznie pokonujesz możesz sobie to sam wyliczyć jakie będą oszczędności w przybliżeniu - kalkulator-lpg
Co do Almery to spokojnie możesz brać silnik 1.8 QG18DE u mnie na LPG ma już ponad 70tyś najechane i silnik dalej pracuje elegandzko trzeba tylko pamiętać o okresowym przeglądzie i wymianie filtrów. Co do samej instalacji to popytaj co proponują u Ciebie gazowniki i zawsze się coś wybierze bo po co ktoś ma Ci doradzić instalację której nikt w Twojej okolicy nie serwisuje.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chevrolet Corvette C7 - 4 potężne końcówki wydechu
    Amerykanie słyną z zamiłowania do sportowych samochodów z potężnymi silnikami. Ale czasami ich mania wielkości dotyka również pozostałych części samochodu. Dowodem tego może być Chevrolet Corvette 7. generacji. ...