Service KM inspect audi a6

20 Cze 2008, 10:51

silnik 2.5tdi jakis czas temu wyskoczyło mi żebym wymienił olej i filtry ale po 6000 km wiec pomsyalem ze to zignoruje i jeszcze troche pośmigam do zimy ale zrobilem kolejne 1000km i mi jak nigdy temperatura podskoczyła o kilka stopni, proste pytanie jesli nadal po trochu bedzie rosła temperatura oleju? nic mu nie bedzie jak jeszcze troche km nim zrobie nie koniecznie do 10tys granica 6tys km mnie smieszy mimo ze prawie caly czas po miescie jezdze ale nie katuje samochodu za mocno chyba:d nawiasem mówiąc mojemu znajomemu dopiero po 22 tys inspekcja km wyskoczyła.
protector
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

20 Cze 2008, 11:03

Jeśli często jeździsz po miasteczku, krótkie trasy a silnik nie zdąży się nagrzać, tak jak mówił mi kiedyś mechanik olej się nie nagrzewa wystarczająco, przez co możliwe jest szybsze jego zużywanie. Do tego zależy jakie masz autko no i co ile powinieneś ten olej wymieniać...
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Po co kierowcy w zimie okulary przeciwsłoneczne?
    Zimą słońce to nieczęsty widok, ale kiedy się już pojawi, może stanowić zagrożenie w ruchu drogowym. Niski kąt padania promieni słonecznych sprzyja oślepieniu kierowcy. Nie pomaga również śnieg, od którego odbija ...
    Jazda na pamięć i kierowca jak na autopilocie
    Mówi się, że praktyka czyni mistrza. W przypadku codziennej jazdy tymi samymi drogami to powiedzenie nie zawsze się sprawdza. Jazda jak na autopilocie, dekoncentracja, zmniejszona świadomość, a nawet niedostrzeganie ...