Serwis klimatyzacji Wrocław

03 Kwi 2014, 17:37

Cześć wszystkim.
Poszukuję najlepiej niedrogiego i sprawdzonego serwisu klimatyzacji samochodowej we Wrocławiu, lokalizacja właściwie dowolna. Kupiłem nowe autko i chcę w ogóle podjechać żeby sprawdzić najpierw sprawność klimy, i później wykonać cały serwis sezonowy, tzn. nabicie, odgrzybianie itd. Czy możecie coś polecić, gdzie ceny będą do przyjęcia i z przyzwoitym stosunkiem cena/jakość? Z góry dzięki :).
iks11
Początkujący

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 0-11-2011
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Renault Laguna I
Silnik: 1.9 DCI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

08 Kwi 2014, 10:23

Dobra, znalazłem samemu, napiszę jednak dla innych, którzy szukają podobnego miejsca - śmiało mogę polecić CITO na Grabiszyńskiej, fachowiec który mnie obsługiwał naprawdę zna się na tym co robi. Koszt? 129 zł, jeśli robimy konserwację, ozonowanie i nabijanie (do chyba 200g czynnika, każde kolejne 100g 15 zł). Ja wziąłem opcję za 199zł z wymianą filtra i do 400g czynnika, musiałem tylko dopłacić za kolejne 300g, bo miałem totalnie pusty (nikt od dawna nie serwisował klimy :P).
Sama usługa super, klima pracuje bardzo dobrze. Odgrzybienie profesjonalną maszyną podłączaną do kanalików wentylacyjnych. Na sam koniec wypryskanie jeszcze całego PLAKa do nawiewów :).
Po 2 tygodniach bezpłatna kontrola, czy na pewno wszystko jest szczelne i nic nie ucieka. Oczywiście na miejscu sprawdzona była też szczelność układu.
Szczerze polecam.
iks11
Początkujący

11 Kwi 2014, 21:00

To ja zapłaciłem mniej, bo niecałe 100 zł. W Białymstoku za full serwis... :D No ale przyznaje, akurat trafiłem na promocję w serwisie klimy ;)
miętus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 05 05 1997
Auto: Audi A4 B7

11 Kwi 2014, 21:22

Jasne, z promocjami można tak znaleźć. Na Grouponie dużo ciekawych ofert się przed sezonem pojawia. Jednak praktycznie wszędzie żeby skorzystać z tych promocji należy mieć sprawną klimatyzację, a ja nawet nie byłem pewien, że ona jest sprawna... Poza tym miałem puściutko, weszło mi całe 700g czynnika, więc musiało to więcej kosztować. Do tego ozonowanie i wymiana filtra. Według mnie nie tak źle ;). Jeśli klima będzie poprawnie funkcjonować, to myślę, że w przyszłości już opcja za 129zł wystarczy (do 200g czynnika). Niestety czasem za tym pierwszym razem po zakupie samochodziku trzeba się wykosztować :).
iks11
Początkujący

19 Kwi 2014, 17:38

Ja od kilku lat serwisuje klimę w Cito na Grabiszyńskiej. Mają nowoczesne urządzenia do obsługi samochodów. Zawsze dostaje paragon i wydruk z procesu konserwacji. Byłem u nich w zeszłym tygodniu, maja promocje trzech pakietów cenowych. Wybrałem pakiet 200 za 199 zł a w nim pełny serwis klimatyzacji, 400g czynnika, ozonowanie, piana do nawiewów i węglowy filtr kabiny firmy Mistral. Najlepsze jest to ze okazało się iż mój układ jest szczelny i nie potrzebuje dodatkowego gazu, zmienili mi pakiet na tańszy za za 100zł i za filtr 50zł zapłaciłem :D
Marcel2014
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 06 1993
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Fodr
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

28 Lip 2015, 14:39

We Wrocławiu działa fajny serwis Klimaland, działają przy ulicy Super. Co prawda zajmują się głównie klimatyzacjami domowymi, ale możesz do nich napisać/zadzwonić i się dowiedzieć.
Mario311
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 10 1992
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Audi 80
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

QG0 - okres obsługi (standardowy okres obsługi)
    Przegląd ten dokładnie to QG0 (bez systemu przedłużonego czasu między przeglądami). Co 15 000 km należy wykonać serwis olejowy. Po upływie roku należy wykonać przegląd roczny, przy czym przegląd roczny zawsze zawiera serwis ...
    Lexus LC Convertible
    Czas na prawdziwą nowość na rynku kabrioletów. To model LC Convertible, czyli pierwszy samochód Lexusa z miękkim dachem. Japońskie auto dopiero trafia do pierwszych właścicieli, ale zdążyło już skraść serca ...

14 Mar 2017, 10:23

moim zdaniem najlepszy jest Euromaster na ulicy Franciszki Platówny
bolek778
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 05 1979
Auto: Audi