Serwis skrzyni biegów

03 Cze 2023, 17:34

Cześć,

Potrzebuje dobrego serwisu automatycznych skrzyni biegów, posiadam Hyundaia Sonata 2007 r. 2.0 CRDI z automatem 4 biegowym. Mianowicie spadają obroty, byłem w ASO Waro Katowice natomiast nie zajmują się naprawa :( mam problem z sprzęgłem hydrokinetycznym, pilnie potrzebuje bardzo dobrego szpeca od skrzyń automatycznych. Liczę na dobre polecenia :) jak ktoś już miał podobna usterkę, w jakich kosztach to mniej więcej oscyluje ?
Saves
Obserwowany

03 Cze 2023, 17:41

Dodam ze mieszkam na Śląsku wiec najlepiej tutaj na miejscu ale słyszałem ze w Wrocławiu jest dobry serwis.
Saves
Obserwowany

04 Cze 2023, 09:00

Opisz może dokładnie co tam się dzieje? Obroty spadają jak stoisz na zapiętym biegu i wtedy np. gaśnie? Rusza po puszczeniu hamulca z zapiętym biegiem D lub R?

Najlepiej szukać takiego serwisu który zajmuje się tylko skrzyniami automatycznymi. Ja od siebie mogę polecić jeden pod Warszawą konkretnie w Nadarzynie no ale od ciebie to spory kawałek drogi.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

03 Lut 2024, 17:41

Serwis w Nadarzynie jest bardzo dobry. Natomiast podstawą jest wymiana oleju co 50-60 tys. km
Bibop
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Nowe lakiery, efektowne foliowanie - BMW X2
    Lakier metalizowany w kolorze zieleni San Remo, dostępny po raz pierwszy w BMW X2, jest zarezerwowany wyłącznie dla samochodów tej edycji. Alternatywnie oferowane są kolory: biel alpejska niemetalizowany, niebieski ...