Siena

23 Lut 2010, 15:12

czy warto kupić takie autko dodam że ma przejechane 130 0000 km
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
marek1981
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

23 Lut 2010, 15:53

jezeli wszystko jest tak jak on pisze to warto... ja mialem palio w tym samym kolorze 1.6 z gazem i nie narzekalem calkiem fajnie sie jezdzilo zawieszenie troche miekkie ale daje rade
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

23 Lut 2010, 16:49

Pojedz z nim do jakiegoś warsztatu niech go sprawdzą pod względem stanu technicznego... jak będzie wszystko dobrze to możesz brać :)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

23 Lut 2010, 19:16

Napewno bez warsztatu się nie obejdzie trzeba też sprawdzić by te zawieszenie nawet jak będziesz na warsztacie możesz sobie sam zerknąć na te zawieszenie . :wink:
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

27 Lut 2010, 13:58

W ogłoszeniu jest przekłamanie. Nie jest bezwypadkowy, bo zderzak jest nieorginalny przedni, światłe też różne są.
kla
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

27 Lut 2010, 20:36

ja miałem siene z 1999 roku z silnikiem 1,2l w gazie. Bylo to wtedy 6 letnie auto ale ciage zawsze sie psulo. Miala maly silnik a gazu palila okolo 12 litrow jak jezdzilem oszczednie, a co zabawne jak jej nie żałowałem to 10,5litra. Obecnie mam vectre b z silnikiem 1.8l i pali mi okolo 11litrow gazu a konfort i przyspieszenie nie do porownania. Tuż przed sama sprzedaża padla mi skrzynia i sprzeglo koszt z robocizna okolo 1500zl mnie kosztowal.
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Niebezpieczny wschód słońca
    Nisko położone słońce w okresie jesiennym może oślepiać kierowców i powodować niebezpieczne sytuacje na drodze. Szczególnie niebezpieczne jest pierwsze 15-45 minut po wschodzie słońca. Ryzyko oślepienia wzrasta ...

27 Lut 2010, 20:56

Nie warto. Na 100% walona przodem i tyłem chyba też. Poza tym jak ma prawie półtora miliona przebiegu to już długo nie pojeździ :mrgreen:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

28 Lut 2010, 10:28

ja mam pytanie do Kubucha i nie tylko. Po czym koledzy rozpoznajecie, że samochod byl po wypadku. Ja nie pojmuje jak mozna cos takiego na zdjeciach zobaczyc?
tomijunior
Początkujący

28 Lut 2010, 10:47

Różne reflektory, nierówne szpary, no i w tym przypadku komuś było żal dopłacić do lakierowania górnej części zderzaka (z tyłu jest fabrycznie polakierowana).
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

28 Lut 2010, 10:50

Po czym ? Przypatrz sie na szczeliny przy polaczeniu blotnik-maska jesli sa za duze odpowiedz nasuwa sie sama, fabrycznie szczeliny powinny miec taka sama odleglosc.
Po drugie patrz na spasowanie lampa-grill-zderzak jesli jest cos nie rowno ? znowu masz odpowiedz :) Wystarczy dokladniej sie przypatrzec, warto tez zwrocic uwage na kolor elementow karoserii, kazdy inny odcien to kolejna odpowiedz na Twoje pytanie :)

Co do auta z linku moim zdaniem nie warto ! Moj znajomy ma siene 2000r i jest o wiele bardziej zadbana (a wcale jej nie oszczedza) , ta jest poprostu "dojechana".
Johnyy_
Nowicjusz

Miejscowość: Slask

28 Lut 2010, 10:51

faktycznie jak dokładnie sie przyjrzałem to widać te szczegóły o których Kolego powiedziałes. Dzieki za cenne wskazówki
tomijunior
Początkujący