Siena

01 Maj 2011, 17:25

A obczaj jeszcze tego [link do oferty na Allegro wygasł] jest sporo tanszy nie wiem dlaczego wizualnie chyba wszystk ok? i ten http://www.filesonic.com/file/481761514 ... P1411A.rar. Wszystkie Golfy jakie mi sie podobaja sa w ogległosci 400 km od mojej miejscowosci
rafiq93
Początkujący

Miejscowość: Kalisz

01 Maj 2011, 19:41

Ten pierwszy ładny ale z tyłu widać że powoli ruda wychodzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Maj 2011, 06:40

Sory za linka ale cos mie sie pomyliło gdzie widzisz ta rude ?
rafiq93
Początkujący

02 Maj 2011, 07:44

Pod tylnym zderzakiem,okolice tłumika.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2011, 12:47

Ale za taka kase moze warto sie skusic
rafiq93
Początkujący

02 Maj 2011, 13:23

odradzam siene wujas wymienial 2 miechy temu motor w swojej przebieg nie duzo ponad 200kk i podobno byl prawdziwy motor 1.6 pb bez gazu rocznik '96 no i w sedanie

aha z zewnatrz wyglada nie najgorzej nie biorac pod uwage stylistyki ale od spodu wyglada jak ponadgryzany "hamburger" podloga progi sa dobrze zezarte
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota na targach w Genewie
    Salon Samochodowy w Genewie pokazał, że najbliższe kilkanaście miesięcy zapowiada się w Toyocie ekscytująco. Już w czerwcu w salonach pojawi się jeszcze ładniejsze AYGO, przyszłoroczny Auris będzie miał dwa napędy hybrydowe ...

02 Maj 2011, 15:15

A no owszem można sie skusić a tej rdzy nie ma dużo więc łatwo i szybko ją zwalczysz.
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2011, 15:40

Sądzę,że są Sieny dobre i niedobre...Kiedyś wujas miał 99 z 1,2,założył gaz wtdy zwykła instalację do wielopunktu i jezdził.Fakt,po kilkunastu tysiącach musiał wymienić oba wahacze ale na tym problemy z tym autem się zakończyły! Przejechał ponad 100 tys i sprzedał.Przedtem miał Punto I z 1,1 i też sobie chwalił bezawaryjność...tak więc zależy na co się trafi.
Nastepnym autem wujasa była nowa Cordoba i zaskoczenie...Kilka drobnych usterek,a nawet unieruchomienie auta na drodze na wakacjach.Fiat jak mówi był mniej awaryjny... Czyli od reguły sa jednak wyjątki które tym samym tę regułe potwierdzają.
Ja tam jestem zdania,że przy aucie nastoletnim ważny i na pierwszym miejscu,jest stan techniczny danego egzemplarza i "stopień zadbania" przez poprzedniego właściciela. :smile:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

03 Maj 2011, 10:55

Witam ja polecam Sienacza :) Mamy z roku 99 z gazem wielopunkt. Ale powiem tak jeżeli nie bierz małych silników. Jak podróżujemy w 3 z bagażami,to przy silniku 1,2 boje się brać tira. Części bardzo tanie. Mamy na liczniku 138 tyś. Oryginalny mamy go z salonu. Z tego co wymieniliśmy po 100 tyś. To : alternator,sprzęgło,termostat,sonde lambda,wiatrak chłodnicy, zawieszenie dopiero było słychać przy 115 tyś. I na razie jest spokój.

Moja rada kup silnik 1,6 z gazem. Lepsza dynamika a spalanie większe od 1,2 o około 2 litry gazu.Żeby się rozpędzić 1,2 musisz kręcić go bardzo wysoko i tym samym spalanie się zwiększa. Jak chcesz więcej informacji pisz na priw :)
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

04 Maj 2011, 06:13

A jeszcze takie glupie pytanie. Czy kupujac auto moge zawrzec umowe na siebie i zarejestrowac na kogos innego?
rafiq93
Początkujący

05 Maj 2011, 17:34

Niestety. Włascicielem jest ten kto kupuje i widnieje na umowie kupna. Natomiast nic nie stoi na przeszkodzie żeby dopisac współwłasciela w Urzędzie Komunikacji.Wtedy można ubezpieczyć ze zniżkami drugiego współwłasciciela.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

06 Maj 2011, 15:04

Aha no to dzieki a zerknijcie jeszcze tego golfa stary troche i ten kolor ale budzi moje zaufanie [link do oferty na Allegro wygasł]
rafiq93
Początkujący

06 Maj 2011, 20:54

Przednia maska troche przestawiona ale to szczegół pozatym mało już jeżdzi takich Golfów jak ten,w sensie z tym kolorem.Środek też ma ładny.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

08 Maj 2011, 17:50

Kurcze po dzisiejszym dniu nie wiem czy bawic sie w auta do 3000. Jechałem Vectra mojego starego i urwał mi sie wachacz w tylnim kole całkowicie straciłem panowanie nad samochodem i wjechałem do rowu i przetulałem sie na dach. 2 dni po odbiorze prawka. Na szczescie nic sie nie stało. Teraz sie boje kupic cokolwiek
rafiq93
Początkujący

08 Maj 2011, 17:54

No tak czasami jest niestety.
Barol
Awatar użytkownika