Siki w baku. Co robić?

16 Paź 2019, 21:24

Mam niezbyt dobrej jakości paliwo zalane w samochodzie. Paliwo tankowane na dużej sieciowej stacji. Zostało już go bardzo mało. Czy można jakoś spuścić resztkę paliwa? Wiem, że to niezalecane, ale coś się stanie, gdy się paliwo wyjeździ do końca? Pompa się zatrze, spali?
aGradory

17 Paź 2019, 11:56

Skoro masz go mało to zatankuj do pełna dobrej jakości paliwo i będzie po problemie. Możesz dodać jakiś dodatek uszlachetniający paliwo w baku lub o ile to dozwolone w twoim samochodzie zatankować paliwo PB98 zamiast PB95.

Inny sposobem może być spuszczenie paliwa które masz w baku i zalanie go świeżym ale skoro masz go mało (rezerwa) to szkoda na to czasu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

17 Paź 2019, 12:18

Cichy77 napisał(a):Skoro masz go mało to zatankuj do pełna dobrej jakości paliwo i będzie po problemie. Możesz dodać jakiś dodatek uszlachetniający paliwo w baku lub o ile to dozwolone w twoim samochodzie zatankować paliwo PB98 zamiast PB95.

To jest silnik na 98 i takie zawsze tankuję.

Cichy77 napisał(a):Inny sposobem może być spuszczenie paliwa które masz w baku i zalanie go świeżym ale skoro masz go mało (rezerwa) to szkoda na to czasu.

Jak je spuścić? Jest coś na dole w baku do spuszczania?
aGradory