Typowe uszkodzenia tych silników, to przepływomierz,oraz zawór ciśnienia paliwa w pompie wysokiego ciśnienia.Koszt nowego przepływomierza poza ASO 350-450 zł,skup się jednak teraz na tym zaworze skoro auto gaśnie,od niego zacznij,koszt naprawy w zależności od zastosowanej aparatury wtryskowej waha się od 900-3000 zł.
Witam Mam ten sam problem w suzuki grand vitara 2005 rok 2 0 hdi 110 KM gaśnie podczas jazdy i pali się kontrolka silnika czyli (chack) koledzy od czego zacząć gdzie robić pierwsze kroki... Z POWARZANIEM Andrezej
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan w Wolfsburgu W ubiegłym tygodniu z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan wyprodukowany w zakładach w Wolfsburgu. Był to biały Tiguan z pakietem R-Line i silnikiem 1.4 TSI o mocy 118 kW (160 KM). Tiguan jest najpopularniejszym SUVem ...
O ile sobie dobrze przypominam ,silniki 16V zastosowanie miały tylko w autach koncernu PSA,te silniki bardziej były naszpikowane elektroniką,wydaje mi się,że system wtryskowy masz BOSCHA,gdyż na 100% w słabszych jednostkach z tego roku był SIEMENS.Zacznij jak wyżej.
Tak przyczyną była pompa paliwa w zbiorniku za małe ciśnienie a sprawdzałem wszystko wtryski .czujniki i zawory a to tylko pompa paliwa zajeło to tydzień:)
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.