Mam do kupienia silnik z mercedesa 91rok 150 koni z automatem za 2 tysiace. Przebieg ?? 600 tysiecy, ale silnik igla. Chcialbym przelozyc silnik wraz ze skrzynia, bo ta moja pompa mnie do bankructwa doprowadzi. Silnik nie byl odpalany pol roku, ale mimo tego odpalil idealnie. Silnik pracuje pieknie ... Bede jutro gadac z mechanikiem, ale moze wiecie wy czy to podejdzie i czy w ogole warto ?? Wiem ze te silniki sa nie do zajechania, wiec nie mowcie ze to duzy przebieg ...
Chyba nie wyczules ironii jesli chodzi o te bankructwo co ?? Niestety to jedyna wada w tym silniku. Pompa lucas jest produkowana w Anglii i jest po prostu ferelna, ale inne silniki w okularach maja juz z bosch'a pompy Ale te pompy siadaja przy przebiegu 300-400 tysiecy, a twoj fiacik juz przy takim przebiegu jest wyzlomowany
Kolego w Twoim mercu było tyle różnych konfiguracji silnik - skrzynia, że ciężko określić czy motor będzie pasował. A co do samego silnika to przebieg jest dla niego żaden.
Znajomy od 7 lat ma go założonego w kombajnie Claas Mercator i działa bez zająknięcia, sezon w sezon, cały gaz i na przód.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
Upierajac sie to wlozysz nawet silnik od porsche 911.
Ale to zupelnie inne generacje silnikow wiec przerobek bedzie cala masa zwlaszcza ze zamierzasz wlozyc silnik z skrzynia biegow.
Z ekonomicznego punktu zapewne nie bedzie warto sie w to bawic ale jesli jest inny wazniejszy powod .\
Tez mialem przygody z pompa Lucasa w C klasie 2.5TD, regeneracja w 1999/2000r kosztowala mnie 3.5 tys zl i wystarczyla na cale 80tys km .
Światowy Zlot Citroenów 2CV Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...
Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.