Silnik gaśnie na gazie, a na benzynie ma mniej mocy

18 Sie 2021, 12:37

Witam pacjent bmw e46 Compact 1.8 ostatnio miałem taki problem auto słabo kręciło mocy mało miało i na gazie gasnie podłączyłem pod komputer check się nie świeci komputer pokazał błąd czujnik wałka rozrządu wymieniłem 2 czujniki i nadal to samo na gazie jak go redukuje np na rondzie do 2 biegu to gasnie :/ na benzynie nie gasnie mimo ma troszkę mniej mocy
Matejko12872
Nowicjusz

• 18 Sie 2021, 12:41

Sprawdzałeś po wymianie tych czujników jakie masz błędy? Czy te co były wcześniej czy też inne?

Sprawdź szczelność układu dolotowego i przepływomierz powietrza.

Matejko12872 napisał(a):auto słabo kręciło mocy mało miało
    Jak słabo kręciło to rozrusznik a jak kręciło dobrze i zdecydowanie a nie odpalało to inny problem.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Zużycie paliwa na biegu jałowym
      Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...