Silnik gaśnie (Rover 620 GSi)

26 Mar 2008, 10:34

Witam

Jak w temacie, mam taki problemik...po przejechaniu kilku km coś ok 10-15 min i po wyłączeniu silnika muszę odczekać 5-10 minut bo nie da rady zapalić :( Z tym to jeszcze da się żyć, ale problem jest coraz większy bo od kilku dni gaśnie mi podczas jazdy no i "muszę" zatrzymać się na środku drogi (raz to był tunel...ale były jaja :P ) i poczekać kulturalnie aż "mu się zachce". Dzieje się to tylko raz, jak pisałem, 10-15 minut albo kilka km, a potem już śmiga cały dzień bez żadnych problemów. I co gorsza, nie dzieje się to za każdym razem.
Kiedyś mój brat miał podobny problem tyle że jego Omega nie chodziła po rozgrzaniu się do temp. "średnio ciepłej" ;) Problemem był czujnik na kole zamachowym. U mnie nawet nie wiem czy coś takiego jest.

A teraz kilka szczegółów o moim złomie...
Rover 620 GSi
1993
skrzynia manualna
czerwony :P

Posiada też czujnik odcinający paliwo w razie wypadku, ale znajduje się on za radiem w kabinie więc za bardzo się nie rozgrzewa.

Do mechanika oddawać nie chce bo weźmie kupę kasy, powie że działa, a nawet nie pogrzebie w nim dokładnie :]
Acid_Drinker

• 26 Mar 2008, 17:33

No warto zainteresować się tym czujnikiem położenia wału korbowego.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT86 – Toyota, która kocha jazdę bokiem
      Przepis na klasyczne sportowe coupé jest od lat niezmienny i bajecznie prosty. Bierzemy dwudrzwiowe nadwozie o opływowym, smukłym kształcie, w jego przedniej części umieszczamy silnik, a siłę napędową kierujemy na ...