Silnik kreci sie tylko do 3 tys obrotow slaby brzydki glos

13 Sie 2011, 17:25

prosze o porade co to moze byc.wczoraj wydawalo mi sie jakby byl ciut slabszy ale krecil sie normalnie a dzisiaj maksymalnie do 3 tys obrotow przyspiesza gorzej niz maluch...po podlaczeniu do komputera nie pokazuje zadnych bledow.na wolnych obrotach ma normalny glos natomiast gdy podchodzi pod 3 tys wyje jakby to powiedziec brzydkim burczacym glosem .dodam ze chodzi o vectre c 1.8 122KM
adolf206
Początkujący

Miejscowość: wieruszów

14 Sie 2011, 13:58

Do sprawdzenia podstawowe parametry ciśnienie w cylindrach , rozrząd układ zasilania paliwem.
Stanisław1
Nowicjusz

Miejscowość: Raszków

14 Sie 2011, 19:36

adolf206 napisał(a):prosze o porade co to moze byc.wczoraj wydawalo mi sie jakby byl ciut slabszy ale krecil sie normalnie a dzisiaj maksymalnie do 3 tys obrotow przyspiesza gorzej niz maluch...po podlaczeniu do komputera nie pokazuje zadnych bledow.na wolnych obrotach ma normalny glos natomiast gdy podchodzi pod 3 tys wyje jakby to powiedziec brzydkim burczacym glosem .dodam ze chodzi o vectre c 1.8 122KM

robi buuuuuuuuuu??ze tak powiem??
i wogole tak słaby jest ze sie nie da jezdzic ? :?:
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza

14 Sie 2011, 22:10

tak i nawet na luzie nie wejdzie wiecej niz 3 tys obrotow...znajomy mowil ze pierwszy tlumik mogl sie tam czyms przytkac...a do do slabosci to do 90 to maluch by sie szybciej zebral...
adolf206
Początkujący

14 Sie 2011, 22:14

filtr paliwa sprawdzał?
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Sie 2011, 09:19

nie sprawdzal...dopiero jutro mam jechac i bedziemy szukac bo to mi sie stalo w sobote po poludniu wiec nie bylo kiedy...a jesli by to byl filtr paliwa to tez by silnik wydawal taki brzydki i glosny ryk przy 3 tys obrotow?
adolf206
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roomster i Fabia odświeżone modele SKODY
    Wprowadzając Nową Octavię, SKODA nie zapomina także o Roomsterze i Fabii. Te dwa modele otrzymały właśnie nowe logo marki oraz kilka dodatkowych modyfikacji. Wraz z wprowadzaniem innowacyjnego języka stylistycznego, SKODA ...
    Schemat kostki ISO - podłączenie przewodów
    Jak podłączyć kostkę ISO? Zapewne sporo Was zastanawia się nad tym od czego są poszczególne piny w zespolonej kostce. Postaram się to wyjaśnić i wrzucić schemat (jest on już na forum ale ciężko go w tej chwili znaleźć) ...